Unitatea ATI a secției de neonatologie de la Spitalul Județean, dotată cu aparatură medicală prin PNRR

0
873

Consiliul Județean Galați va depune spre finanțare, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, un proiect de dotare cu aparatură medicală a unității de terapie intensivă din cadrul secției de neonatologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei”.

În plus, vor fi achiziționate și kituri medicale pentru screeningul unor afecțiuni medicale întâlnite la nou-născuți.

Valoarea proiectului este de 4.079.397 de lei.

“Vom achiziționa aparate de ventilație mecanică, incubatoare, monitoare funcții vitale, pompe de perfuzie și injectomate. Toate pentru dotarea unității de terapie intensivă din cadrul secției de neonatologie. De asemenea, vom achiziționa, în premieră pentru secția de neonatologie a Spitalului Județean, două kituri medicale pentru prevenția retinopatiei la bebelușii născuți prematur și pentru screeningul malformațiilor congenitale cardiace la nou-născuți”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Secția de neonatologie are 55 de paturi, din care 10 pentru terapie intensivă neonatală, și este dotată cu 31 de incubatoare. În 2022, 372 de nou-născuți au fost internați în cadrul unității de terapie intensivă neonatală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.