Unitate de Primiri Urgențe nouă, la Spitalul Județean din Galați

0
1035

Noua Unitate de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Galați a fost inaugurată astăzi. Este vorba despre extinderea, modernizarea și dotarea cu echipamente medicale, în cadrul unei investiții cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

“Am inaugurat una dintre cele mai moderne și mai dotate Unități de Primiri Urgențe din regiunea noastră. Era mare nevoie de noul spațiu, mai ales în condițiile actuale ale pandemiei de coronavirus. Am dublat suprafața secției, de la 700 la peste 1400 de mp, am dotat-o cu un computer tomograf ultraperformant, care a costat peste două milioane de lei, și au fost reconfigurate circuitele medicale, astfel încât să scadă timpul de așteptare.

Noul spațiu a fost dotat cu aparatură și mobilier medical, iar de astăzi Unitatea de Primiri Urgențe are și un incubator de ultimă generație pentru transportul nou-născuților cu elicopterul Smurd.

De asemenea, a fost construită și o zonă pentru accesul ambulanțelor, pentru ca pacienții să fie preluați mult mai repede de către personalul medical.

A fost amenajată și o nouă sală de așteptare, astfel că acum există aproape 60 de locuri pe scaune, de 6 ori mai multe față de cele existente înaintea extinderii UPU Galați”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

În acest moment, computerul tomograf este în procedură de autorizare de către Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare.

 

Computerul tomograf de 128 de slice-uri este destinat doar pacienților care ajung la urgențe, astfel încât bolnavul să fie investigat medical şi tratat mult mai repede şi mai eficient, fără a se mai pierde timp vital pentru transportul acestuia la CT-ul din interiorul spitalului.

Mai mult, avem în licitație un proiect prin care vom conecta Unitatea de Primiri Urgențe cu heliportul care va fi construit pe acoperișul parcării supraetajate. Practic, UPU și heliportul pentru elicopterul Smurd vor fi conectate printr-o pasarelă prevăzută cu lifturi exterioare, astfel încât pacienții aflați în stare gravă să fie preluați cât mai repede”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Valoarea totală a investiției este de 7.034.073 de lei, din care peste 3,1 milioane de lei pentru dotarea cu echipamente și mobilier medical (computer tomograf, incubator pentru transport, aparat radiologie, electrocardiograf 12 canale, ventilator transport pacienți, negatoscop, developeză automată, injectomate, monitoare funcții vitale complet echipate, paturi brancard tip UPU, paravane mobile, căruț instrumentar, bănci pentru sala de așteptare, scaune, fișete și rasteluri pentru depozitarea și arhivarea documentelor). Luna trecută, la Unitatea de Primiri Urgențe s-au prezentat peste 5.500 de pacienți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.