Unic în România. Aparatură de cercetare și diagnosticare a cancerului de piele, la Galați

0
421
Un aparat modern pentru diagnosticarea cancerului de piele, dar și al altor boli inflamatorii ale pielii, a fost cumpărat de Consiliul Județean Galați, pentru Spitalul de Boli Infecțioase, unde se află secția de Dermato – Venerice. Aparatul folosește o metodă revoluționară de investigare, non-invazivă și fără durere.
Peste 100 de pacienți din Galați, dar și din alte orașe ale țării, chiar și din București, au beneficiat de investigațiile medicale cu computerul tomograf cu coerență optică, unic în România.
“Acest ultraperformant echipament medical, achiziționat de Consiliul Județean, prin programul de înzestrare a spitalelor, ajută foarte mult medicii dermatologi la depistarea în stadii incipiente a bolilor de piele, iar acest lucru înseamnă, în unele cazuri, chiar salvarea vieții pacienților”, spune Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.
Acest echipament de ultimă generație, achiziționat cu fonduri europene, este folosit de medicii specialiști în dermatologie și pentru cercetarea bolilor de piele.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × five =