Unde citim, mâine, împreună?

0
1189
Young girl and the boy read the book

Cu ocazia Zilei Mondiale a Cititului Împreună, joi, 1 februarie, Biblioteca Judeţeană V.A. Urechia din Galaţi organizează mai multe acţiuni. Astfel, de la ora 9.00, la Filiala nr. 1”Costache Negri”- Biblioteca Municipală pentru Copii (Club Sidex) sunt aşteptaţi elevii clasei a VI-a de la Liceul Teoretic Emil Racoviţă (prof. Ştefania Sandu), iar de la ora 11.15, cei de la clasa a I-a D a Colegiului Național ”Costache Negri” (prof. Gina Trotușanu). Copiii vor citi împreună după care vor comenta ceea ce au lecturat.

După acelaşi tipic se vor desfăşura, de la ora 10.00, lecturile şi la sediul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea” (str. 1 Decembrie 1918 – Micro 40 ), unde sunt aşteptaţi elevi din municipiu şi din judeţul Galaţi.

Şi la Casa de Cultură a Sindicatelor are loc mâine un eveniment dedicate Zilei Mondiale a Cititului Împreună – este vorba despre un atelier de idei intitulat “Acasă e acolo unde”, la care vor participa scriitoarea Angela Baciu şi artistul handmade Manuela Irimin.

“Acasă e acolo unde… Acasă e acolo unde ești tu!, Acasă e acolo unde privești cerul!
Acasă e acolo unde e inima ta! Povestește-ne cum e acasă la tine, sau cum e în casa inimii tale. Vino să îți faci noi prieteni, să petreci și altfel timpul liber, să scrii noi pagini în jurnalul tău si să impărtasesti si altora din experienta ta”, transmit organizatorii.

Ziua Internațională a Cititului Împreună se sărbătoreşte, anual, pe 1 februarie, în sute de ţări, fiind o campanie de promovare a bucuriei, frumuseții și beneficiilor lecturii.  Ziua Internațională a Cititului Împreună / World Read Aloud Day (WRAD) a fost inițiată de LitWorld (LitWorld.org), o organizație nonprofit  fondată în anul 2007. LitWorld colaborează cu o largă coaliție de parteneri naționali și internaționali pentru a se asigura că tinerii, copiii, adulții din întreaga lume pot experimenta bucuria și puterea de transformare a lecturii, scrisului și povestirii. Mișcarea este bazată pe convingerea că alfabetizarea este un drept universal al omului. Programele oferite de LitWorld sunt adresate tuturor instituțiilor și persoanelor, care au tangențe cu promovarea lecturii.  De acestea pot beneficia școlile, instituțiile preșcolare, bibliotecile, lucrătorii din sectorul social, părinții, etc. (foto- sfatulparintilor.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.