Un turc și un moldovean prinși în timp ce încercau să mituiască polițiști de frontieră

0
2423

Două  persoane au fost  prinse  în timp ce încercau să mituiască polițiști de frontieră.  În primul caz  ofițerii Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Galați, sub coordonarea procurorului specializat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați au prins, în mai puțin de o oră, în flagrant, o persoană de cetățenie moldovenească,  în timp ce oferea suma de 125 euro către doi agenți de poliție de frontieră din cadrul I.T.P.F. Iași – S.P.F. Galați. Banii au fost oferiți cu scopul ca polițiștii să nu ia măsurile legale ca urmare a săvârșirii unei contravenții.
În fapt, în jurul orei 15.45, un ofițer din cadrul I.T.P.F. Iași – P.T.F. Oancea a sesizat la Call center anticorupție al D.G.A. – 0800.806.806, faptul că un cetățean străin a fost depistat în trafic, având asupra sa 24 de cartoane de țigarete netimbrate pentru care nu deținea documente de proveniență. Pentru a nu i se întocmi proces-verbal de contravenție, acesta a oferit suma de bani menționată. O oră mai târziu, ofițerii S.J.A. Galați au constatat infracțiunea flagrantă, banii fiind introduși în portiera autospecialei conduse de cei doi lucrători de poliție.
Suspectul a fost condus la sediul Parchetului de lângă Tribunalul Galați pentru continuarea cercetărilor ca urmare a săvârșirii infracțiunii de dare de mită. Mai apoi un ofițer de poliție de frontieră din Galați a sesizat oferta de
mituire de la un cetățean turc.
La scurt timp de la primirea apelului telefonic care a condus la acțiunea de flagrant menționată, un alt polițist de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași (I.T.P.F.) – Punctul de Trecere a Frontierei (P.T.F.) Galați a formulat denunț la  D.G.A. – S.J.A. Galați, înaintat
de îndată Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, prin care sesiza faptul că un cetățean turc i-a oferit o sumă de bani pentru a nu lua măsurile legale, după ce a fost depistat conducând un autoturism pentru care a prezentat o asigurare RCA falsă.
În baza ordonanței de delegare emisă de unitatea de parchet competentă, miercuri, 28 martie a.c., ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Galați, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați l-au prins în flagrant pe cetățeanul turc în timp ce a remis cu titlu de mită suma de 200 euro ofițerului de poliție, cu scopul ca acesta să nu își îndeplinească atribuțiile de serviciu și să nu ia măsurile legale față de  acesta.
În fapt, cetățeanul turc l-a rugat insistent, telefonic, pe polițistul de frontieră să nu ia măsurile legale, menționând că este în drum spre Galați, deplasându-se de la București și că va rezolva această problemă, lăsând să se înțeleagă că va oferi o sumă de bani sau alte foloase cu scopul ca acesta să nu întocmească dosar penal pentru faptele constatate.
Polițistul a refuzat categoric oferta acestuia, menționând că va lua măsurile legale ce se impun și a formulat denunț la  D.G.A. – S.J.A. Galați.
Urmare a activității de prindere în flagrant, cetățeanul turc este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.