Un tricolor imens, desfășurat peste Prut pentru a marca intrarea în Centenar

0
3330

Aproximativ 1.000 de persoane din România și Republica Moldova, printre care și numeroși gălățeni, au marcat intrarea în anul Centenar al Marii Uniri de la 1918 prin desfășurarea unui drapel imens peste Prut. Tricolorul, cu o lungime de 100 de metri, a legat, de Revelion, cele două maluri ale Prutului, fiind desfășurat pe un pod feroviar care leagă România de Republica Moldova, în dreptul localităţii Fălciu, din judeţul Vaslui.

„Desfășurarea tricolorului peste Prut va fi urmată de alte evenimente prin care vom atrage atenția asupra necesității reîntregirii țării prin unirea României cu Republica Moldova. Solicităm autorităților centrale și județene refacerea podului de la Fălciu atât de necesar economiei locale. Vrem să trecem Prutul și ca să ne plângem ostașii căzuți la Țiganca”, a declarat George Simion, președintele Acțiunii 2012, organizație membră a Alianţei pentru Centenar.

Unioniștii au petrecut de Revelion la Casa de Cultură din Fălciu, unde au avut parte de un foc de artificii, recitaluri folclorice și o masă tradițională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.