Un pelican și doi tigri de la circul Globus,noi atracții la Zoo Galați

0
1723

Noi atracţii pentru gălăţeni după ce un pelican şi doi tigri siberieni au ajuns, în cursul zilei de luni, la Grădina Zoologică din Galaţi. Pelicanul a fost găsit de un gălăţean pe malul râului Siret. După ce a văzut că pasărea este rănită, gălăţeanul a sunat la Poliţia Locală pentru a cere ajutor. Oamenii legii s-au deplasat în zona Cartierului Barboşi şi au preluat pasărea pe care au dus-o ulterior la ZOO. „Este un pui. Probabil nu a  reuşit să  respecte regulile migraţiei la timp şi a rămas pe teritoriul ţării noastre. Temperaturile scăzute îl pot afecta, aşa că la Zoo va putea beneficia, cel puţin până în primăvară, de toate condiţiile. Este din specia pelicanului alb sau pelicanul comun, cum îl ştie toată lumea, este un exemplar frumos, este puţin accidentat la cioc, dar nu această rană l-a făcut să rămână. Probabil părinţii lui au clocit   mai mult, iar el este unul dintre ultimii pui ieşiţi din ou. De regulă, astfel de exemplare nu supravieţuiesc peste iarnă, dar noi vom face  tot posibilul să avem grijă de el. Se hrăneşte deja, dar temperatura pe timp de noapte este sub zero grade aşa că sigur nu va putea supravieţui în mediul natural. Până în primăvară va sta la noi, mănâncă cam un kilogram de peşte pe zi. De regulă, când animalele au o sursă facilă de hrană rămân acolo, şi noi ne bucurăm de acest lucru pentru că vom fi a doua Grădină Zoologică din Ţară, după cea din Bucureşti, care va avea pelicani”, a declarat Mădălin Şerban, directorul Complexului Muzeal Galaţi.
Tot la Grădina Zoologică din Galaţi au ajuns şi două tigroaice aduse de la Circul Globus din capitală. Cele două tigroaice siberiene, Nera şi Baghera, care nu mai fac parte din programul circului după ce folosirea animalelor a fost interzisă, erau ţinute în condiţii improprii, acesta fiind motivul relocării lor.  „După discuţii cu reprezentanţii circului de stat de la Bucureşti am considerat că  avem spaţiu suficient şi că vor avea condiţii de trai mai apropiate de sălbătăcie, noi având loc suficient ca şi adăposturi interioare, dar şi 5.000 de metri pătraţi pentru ele să stea afară. Sperăm să se acomodeze cu tigrii pe care îi avem. Nera şi Baghera vor fi noile exemplare vedetă pentru vizitatori. Am înţeles că marea majoritate a animalelor de la Circul Globus au fost deja distribuite , noi ne bucurăm că am luat tigrii”, a explicat Matei Roşca, directorul Grădinii Zoologice din Galaţi, care a precizat că în prezent, la ZOO, sunt şase tigri.
Nera şi Baghera nu sunt singurele vedete de la Zoo Galaţi. Aici şi-au găsit adăpost şi celebrii lei ai lui Nuţu Cămătaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.