Un nou proiect pentru modernizarea Școlii Gimnaziale „Miron Costin”

0
421

 Primăria municipiului Galați informează că a fost semnat contractul de finanțare europeană pentru un nou proiect ce vizează modernizarea Școlii Gimnaziale „Miron Costin”, de această dată fiind vorba despre corpurile C1 și C2  din str. Alba Iulia nr. 1 (cartier I.C. Frimu).

Principalele categorii de lucrări de intervenție sunt: lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă, lucrări de reabilitare termică a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu, lucrări de instalare a sistemelor de climatizare, ventilare naturală pentru asigurarea calității aerului interior, lucrări de modernizare a instalației de iluminat etc.

Corpul C1 din str. Alba Iulia nr. 1 a fost construit în anul 1936 și are regimul de înălțime P, iar Corpul C2 are un regim de înălțime de S+P+2E și a fost dat în folosință în anul 1995. În ambele corpuri își desfășoară cursurile aproximativ 700 elevi înscriși în învățământul primar și gimnazial.

Valoarea totală a proiectului cu fonduri europene este de 6.908.914,55 lei cu TVA, din care 2.331.130 de lei vor fi asigurați de la bugetul local. Perioada de implementare este de 17 luni de la semnarea contractului de finanțare.

De curând, pentru Școala Gimnazială „Miron Costin” a fost semnat și contractul de finanțare europeană pentru modernizarea corpului C1, situat pe str. Alba Iulia nr. 2, construit în anul 1936, în care își desfășoară cursurile aproximativ 260 elevi. Valoarea totală a proiectului ce vizează acest corp este de 3.302.396,06 lei lei cu TVA, din care contribuția de la bugetul este de 1.103.809 lei.

Pentru a respecta prevederile Ghidului Solicitantului aplicabil Axei prioritare 3 – Sprijinirea  tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea B – Clădiri Publice, Apel de proiecte nr. POR/2020/3/3.1/B/2/NE,SE,SM au fost depuse două cereri de finanțare având ca obiect reabilitarea și eficientizarea energetică a Școlii gimnazialeMiron Costin pentru cele două numere poștale, respectiv str. Alba Iulia nr. 1 (pentru cele 2 corpuri) și str. Alba Iulia nr. 2 (pentru un corp).

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

twelve + fifteen =