Un nou centru de permanenţă pentru servicii medicale gratuite, asigurate noaptea şi în zilele libere

0
4566

Gălăţenii vor avea, în curând, un nou centru de permanență pentru servicii medicale, la care să apeleze, în caz de nevoie, atât pe timpul nopţii cât şi în perioada weekend-ului sau sărbătorilor legale când se ştie cât de greu este să găseşti un cabinet medical în care să se poată administra un tratament, în special injectabil.

Un astfel de centru există deja în Micro 39 (foto 1), unitate înfiinţată anul trecut şi la deschiderea căreia primarul municipiului Galaţi Ionuţ Pucheanu a promis că municipalitatea se va îngriji să mai înfiinţeze măcar încă un astfel de centru în oraş. Acest lucru este pe cale să se întâmple, ca urmare a unui protocol încheiat, în luna aprilie a acestui an, între municipalitate,  Parohia ”Sfinții Trei Ierarhi” (foto 2) și Serviciul de Asistență Medicală în vederea înființării la demisolul clădirii Centrului Multifuncțional a unui Centru de Permanență pentru Servicii Medicale, în cartierul Mazepa, str. Ovidiu nr. 10. Valoarea totală a investiției se ridică la suma de 183.890,949 lei, sursa de finanțare fiind bugetul local.

În şedinţa Consiliului Local de joi, 30 august,  la propunerea primarului municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a fost aprobată documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru acest obiectiv. Potrivit Biroului de Presă al Primăriei municipiului Galaţi, „în cadrul proiectului, la noul centru medical de permanență, care va dispune de un număr de patru cabinete medicale, sunt prevăzute următoarele lucrări: separarea utilităților, gaz, apă, energie electrică, prin noi branșamente; realizarea unei intrări separate de intrarea principală în clădire, prin crearea unui gol de ușă în spatele clădirii; amenajarea unei toalete pentru persoanele cu dizabilități; realizarea unei rampe pentru persoanele cu dizabilități”.

Centrul de permanență existent deja din municipiul Galați, în cartierul Micro 39, şi-a demonstrat, în timp, eficienţa. “La acest centru, de la începutul anului și până în prezent, au apelat 6.206 persoane cu diverse probleme medicale. Dintre acestea, 5.800 provin din mediul urban și 220 din mediul rural din județul Galați. Alte 180 de persoane provin din alte județe, iar 6 din alte țări (Germania, Franța, Turcia, Ucraina, R. Moldova). Dintre cei 6.206 de pacienți, 2.762 au fost femei, 2.416 – bărbați și 1.028 -copii. Aceste persoane au beneficiat de consultații (2.020) și de tratamente (4.186)”, transmite Biroul de Presă al Primăriei municipiului Galaţi.

“Programul la Centrul de Permanență pentru Servicii Medicale nr.1 din cartierul Micro 39 este următorul: luni – vineri – 15.00 – 8.00, iar sâmbăta, duminica și în zilele de sărbători legale – non-stop (24/24). Important de precizat este că serviciile sunt gratuite. Mai mult, centrul este dotat de către Primăria municipiului Galați cu un electrocardiograf pentru ca pacienții să beneficieze și de electrocardiograme. Principalul scop al înființării acestor centre este degrevarea unităților de primiri urgențe ale spitalelor din oraș, dar și continuarea programelor cabinetelor medicilor de familie, în așa fel încât oamenii să poată beneficia de acces facil la servicii medicale, la orice oră din zi și din noapte”, mai transmite sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.