Un nou centru de permanență în oraș. Servicii medicale pentru gălățeni la orice oră din zi și din noapte

0
4896

Din toamna acestui an, în municipiul Galați va funcționa un nou centru de permanență pentru servicii medicale. Noul centru, dotat cu mai multe cabinete, va fi înființat în cartierul Mazepa II, la demisolul clădirii Centrului Social Multifuncțional al Parohiei ”Sfinții Trei Ierarhi”, grație unui protocol încheiat între Primăria Galați și Arhiepiscopia ”Dunării de Jos”.

Un proiect de hotărâre în acest sens, inițiat de primarul Ionuț Pucheanu, va fi supus votului consilierilor locali în ședința de la finele acestei luni. ”La următoarea ședință a Consiliului Local, voi propune aprobarea sumelor necesare lucrărilor de modernizare a spațiului unde va funcționa viitorul Centru de Permanență din Galați, din Mazepa II. În luna aprilie a acestui an, municipalitatea a încheiat un protocol cu Parohia ”Sfinții Trei Ierarhi” și Serviciul de Asistență Medicală în vederea înființării la demisolul clădirii Centrului Multifuncțional a unui Centru de Permanență pentru Servicii Medicale. Acesta este al doilea centru de acest gen care se deschide la Galați. Primul este cel din Micro 39, înființat în toamna anului trecut.  Principalul scop al înființării acestor centre este degrevarea centrelor de primiri urgențe ale spitalelor din oraș, dar și continuarea programelor medicale ale cabinetelor medicilor de familie”, a anunțat edilul șef.

Potrivit protocolului de asociere, Arhiepiscopia „Dunărea de Jos” prin Parohia „Sfinţii Trei Ierarhi” pune la dispoziţia comunităţii, fără plată, demisolul Centrului Social Multifuncţional. Clădirea, construită în lăcașului sfânt, adăposteşte la mansardă un centru pentru tineri, la parter – cantina şi anexele ei, iar la demisol se află patru cabinete medicale, dotate cu mobilier specific, anexe şi grupuri sanitare.

Conform proiectului, Primăria va finanța lucrări pentru separarea utilităților (gaz, apă, energie electrică prin noi branșamente), realizarea unei intrări separate, amenajarea unei toalete pentru persoane cu dizabilități, precum și a unei rampe pentru persoane cu dizabilități. Valoarea totală a investiției este de 183.890 de lei, din care C+M – 91.036 de lei.

La inițiativa primarului Ionuț Pucheanu, primul centru de permanență din municipiul Galați a fost deschis în luna septembrie a anului trecut, în cartierul Micro 39, la parterul blocului J4. De atunci și până în prezent, mii de gălățeni i-au trecut pragul pentru a beneficia de îngrijiri medicale.

”15 medici şi şapte asistenţi medicali stau la dispoziţia pacienţilor în fiecare zi, în intervalul orar 15.00 – 8.00, în zilele de weekend şi în cele declarate sărbători legale. Serviciile oferite vin în completarea programului cabinetelor medicilor de familie şi totodată degrevează secţiile de primiri urgenţe ale spitalelor”, declara, în luna aprilie, primarul Galațiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.