Un nou aparat de testare COVID 19

0
681
Galaţiul are, de astăzi, încă un aparat de realizare a testelor de laborator în urma cărora se poate determina dacă o persoană a fost sau nu infectată cu coronavirus. Este vorba despre un aparat de testare a anticorpilor tip eCLIA – Test Imunologic pe bază de Electrochemiluminiscenţă, donat de Grupul GRAMPET-GFR. Aparatul donat de grupul GFR poate procesa 86 de teste pe oră şi poate da rezultatele în 18 minute, putând face şi alte tipuri de teste, nu doar de determinare a anticorpilor la coronavirus.
Galaţiul nu este singurul judeţ în care GFR a făcut oa stfel de donaţie, grupul achiziţionând 10 astfel de aparate care au fost date, până acum, DSP-urilor din  Deva, Iaşi, Craiova şi Bucureşti, Debreţin (Ungaria- unde GFR deţine o importantă unitate de producţie) şi urmează să mai fie distribuite în  Constanţa, Ploieşti, Timişoara şi încă unul la Bucureşti.
Pentru Galaţi, acesta este al patrulea aparat cu ajutorul căruia se pot face teste COVID. De la începutul epidemiei COVID 19 şi până în prezent, au fost achiziţionate: un aparat PCR Real Time, cumpărat de CJ Galaţi şi folosit de Spitalul Judeţean, un alt aparat de analiză a anticorpilor, achiziţionat de Primăria Galaţi şi folosit de  Spitalul de Pediatrie “Sf. Ioan” şi un alt aparat PCR Real Time, achiziţionat cu fondurile donate de 10 firme locale din Galaţi şi folosit în prezent de Spitalul de Pneumoftiziologie Galați.
De la începutul epidemiei şi până în prezent, la Galaţi s-au efectuat 4.413 teste COVID 19.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × two =