Un nou acord de parteneriat încheiat de Universitatea „Dunărea de Jos”

0
375

Astăzi s-a semnat la Galați, între Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București, acordul de parteneriat care reprezintă formalizarea în colaborarea interinstituțională dintre cele două entități, colaborare care astăzi urmărește noile direcții ale tehnologiilor viitorului și își propune să se materializeze printr-o serie de proiecte comune concrete, nelimitate la arealul regional, adresate tuturor entităților de stat și private interesate.

S-au identificat următoarele arii comune de colaborare:

  • Elaborarea unor programe de pregătire continuă, cu aplicabilitate în zona de securitate cibernetică, operare de date și cyber-diplomacy.
  • Oferirea de servicii de tip Security Operation Center (SOC), prin intermediul Universității, instituțiilor publice și private interesate.
  • Elaborarea unui proiect care să operaționalizeze un SOC specializat în domeniul transporturilor fluviale, activităților și serviciilor conexe acestora.
  • Dezvoltarea unui cluster inovativ de profil, luând în considerare că atât Universitatea cât și ICI București în Informatică au expertiza și o serie de competențe cu caracter de unicitate în domenii de nișă.

Universitatea ,,Dunărea de Jos” din Galaţi a fost reprezentată de domnul Prof. Dr. Ing. Puiu-Lucian Georgescu, Rectorul instituției, iar Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București a fost reprezentat de domnul Dr. ing. Adrian Victor Vevera, director general.

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

sixteen − 15 =