Un drum pe patru benzi va lega vama Giurgiulești de podul peste Dunăre

0
469

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a semnat contractul privind realizarea studiului de fezabilitate, inclusiv a tuturor studiilor de teren, pentru construirea unui drum de legătură între Drumul Expres Galați-Brăila și viitoarea Centură Mare a Galațiului. Întreaga documentație va fi realizată de către SC Like Consulting SRL, iar valoarea contractului este de 1.914.000 lei (fără TVA).

“În cadrul strategiei de conectare a Galațiului la infrastructura mare de transport a României,  va fi construit un drum de legătură între DX Galați – Brăila și viitoarea Centură Mare a Galațiului. Este vorba despre un drum de aproximativ 8 kilometri, cu patru benzi de circulație, prin care vom asigura conectarea între vama Giurgiulești și podul de peste Dunăre, iar mai departe cu viitoarea autostradă a Moldovei. Firma care a câștigat licitația are mai puțin de jumătate de an să configureze traseul noului drum, inclusiv eventualele pasaje sau poduri necesare. După realizarea documentației, proiectul va fi depus spre finanțare de către CNAIR, cei cu care avem un parteneriat în acest sens, în cadrul Programului Operațional de Transport. În ceea ce privește Drumul Expres Galați-Brăila, în acest moment, după ce s-a lucrat pe o lungime de aproximativ 9 kilometri la partea de fundație, constructorul este în procedură de obținere a avizelor de mediu pentru a demara lucrările la podul peste Siret și la pasajul peste triajul Barboși. În plus, în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară, pe care am înființat-o alături de colegii noștri de la CJ Brăila, CJ Ialomița și CJ Călărași, lucrăm și la varianta unui drum Transregio pe ruta Galați – Brăila – Drajna(Slobozia) – Autostrada Soarelui-Chiciu(Călărași), procedurile pentru realizarea studiului de fezabilitate fiind deja demarate”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Contractul privind realizarea unui drum de legătură între DX Galați-Brăila și viitoarea Centură Mare a Galațiului prevede realizarea studiului de fezabilitate, inclusiv studiul geotehnic, ridicările topografice, studiul hidrologic, studiul de trafic, studiul hidraulic, studiile de coexistență, studiul arheologic, toate studiile specifice solicitate de instituțiile avizatoare, documentaţiile suport pentru obţinerea de avize, acorduri şi autorizaţii, documentația necesară obținerii avizului de oportunitate, studiul de evaluare a emisiilor CO2, analiza cost-beneficiu, analiza instituțională, raportul privind evaluarea impactului asupra mediului, harta cu datele de geolocalizare ale investiției, raportul privind utilitățile (unde este cazul) și documentația tehnică aferentă stabilirii culoarului de expropriere (dacă este cazul).            

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eighteen + 8 =