Un an de cardiologie intervențională la Galați, zeci de vieți salvate

0
1030
În urma cu un an, la Spitalul Județean din Galați a avut loc o premieră. O echipă condusă de șeful Departamentului de Cardiologie Intervențională de la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca București, dr.Lucian Câlmâc, a montat 𝗽𝗿𝗶𝗺𝘂𝗹 𝘀𝘁𝗲𝗻𝘁 unui pacient cu afecțiuni cardiace grave.
De atunci, zeci de vieți au fost salvate la Galați cu ajutorul 𝗰𝗮𝗿𝗱𝗶𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶𝗲𝗶 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝘃𝗲𝗻𝘁̦𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗲. În plus, de câteva luni, la Galați se fac și 𝗶𝗺𝗽𝗹𝗮𝗻𝘁𝘂𝗿𝗶 𝗱𝗲 𝘀𝘁𝗶𝗺𝘂𝗹𝗮𝘁𝗼𝗮𝗿𝗲 𝗰𝗮𝗿𝗱𝗶𝗰𝗲 pentru pacienții cu grave probleme de ritm cardiac.
Astfel, în ultimul an s-au făcut 𝗽𝗲𝘀𝘁𝗲 𝟭𝟯𝟬 𝗱𝗲 𝗰𝗼𝗿𝗼𝗻𝗮𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗳𝗶𝗶 și au fost montate 𝗽𝗲𝘀𝘁𝗲 𝟭𝟬𝟬 𝗱𝗲 𝘀𝘁𝗲𝗻𝘁𝘂𝗿𝗶 𝘀̦𝗶 𝘀𝘁𝗶𝗺𝘂𝗹𝗮𝘁𝗼𝗮𝗿𝗲 𝗰𝗮𝗿𝗱𝗶𝗮𝗰𝗲.
”Întreaga procedură este 𝗴𝗿𝗮𝘁𝘂𝗶𝘁𝗮̆ pentru pacienți, deoarece Consiliul Județean asigură costurile acestor dispozitivele medicale care salvează vieți. De asemenea, lucrăm intens și la 𝗮𝗺𝗲𝗻𝗮𝗷𝗮𝗿𝗲𝗮 𝘂𝗻𝗲𝗶 𝘀𝗲𝗰𝘁̦𝗶𝗶 dedicată cardiologiei intervențională, pe care o vom dota cu 𝗽𝗲𝘀𝘁𝗲 𝟭𝟲𝟬 𝗱𝗲 𝗲𝗰𝗵𝗶𝗽𝗮𝗺𝗲𝗻𝘁𝗲 𝗺𝗲𝗱𝗶𝗰𝗮𝗹𝗲. Spitalul Județean este 𝘀𝗶𝗻𝗴𝘂𝗿𝗮 𝘂𝗻𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲 𝗺𝗲𝗱𝗶𝗰𝗮𝗹𝗮̆ din regiunea noastră unde se realizează astfel de intervenții. Mulțumesc întregii echipe medicale care, prin ceea ce face, salvează viața pacienților”, a declarat președintele CJ Galați, Costel Fotea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.