Ultimele spectacole din acest an la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”

0
432

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” invită publicul la ultimele spectacolele programate în acest an.
Vineri, 15 decembrie, ora 19.00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă tragicomedia „Martiri”, un spectacol extrem de actual, montat pe scena Dramaticului de regizorul Adi Iclenzan, iar scenografia este semnată de Daniel Divrician.

„Mă preocupă tot mai mult universul adolescenței, atât ca o revizitare dintr-o perspectivă matură a propriei experiențe, dar și ca o chestionare a tipului de responsabilitate pe care adulții o au față de noile generații. Dincolo de responsabilitatea directă și evidentă a unui părinte, cred că există și o responsabilitate colectivă. A tuturor adulților față de toți adolescenții. Mă întreb ce se întâmplă atunci când nu reușim să le oferim tinerilor repere, direcții și modele care să îi ajute să gestioneze fragilitatea și confuzia inerente unei perioade de transformare. Rămân singuri. Ce se întâmplă când rămân singuri și cum va arăta lumea?”, a declarat Adi Iclenzan, regizorul spectacolului.

Spectacol este nerecomandat persoanelor sub 18 ani.

Sâmbătă, 16 decembrie 2023, ora 19:00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă spectacolul „Bujor” de Doru Vatavului, regia: Leta Popescu, scenografia: Bogdan Spătaru, Muzica: Oana Hohade, Asistent Regie: Lavinia Eiler

Povestea domnului învățător Bujor este o poveste a anilor 2000 care ne vorbește, fără inhibiții sau încrâncenare, despre relațiile interumane, despre consecințe, despre iubire, într-o societate patriarhală unde subiecte ca intimitatea și educația sexuală sunt încă tabu, într-o societate în care mediul online ne-a acaparat, iar în tot acest timp copiii noștri se transformă în adolescenți, mult mai devreme decât realizăm.

,,Tema din spectacolul „Bujor” este una delicată și anume: Cum putem vorbi despre educația sexuală în școli? Cred că aici avem cu toții experiențe, mai ales la nivelul primelor lecții pe care le-am primit în acest sens în școală…, adică nicio lecție. Spre deosebire de Vrabia, în Bujor nu sunt poveștile mele. Sunt povești pe care Doru Vatavului le-a colectat din memoria lui, din discuțiile pe care le-am avut împreună, dar și din articole de presă. Spectacolul Bujor, într-un final, ajunge să vorbească și despre conflictul de a discuta sau nu, în școli, despre alte orientări sexuale, iar Doru a făcut o cercetare serioasă pe această problematică și sunt câteva puncte în acest spectacol, de la știri la noi pe scenă, pe care spectatorii o să le regăsească. Încercăm, prin acest spectacol, să aducem o schimbare, să facem un pas, pentru că eu cred că teatrul are și o valență educativă, este un instrument de dialog și cred că putem comunica despre aceste subiecte cu foarte multă atenție și tandrețe, două ingrediente pe care noi le și presărăm în spectacolul nostru”, declară regizoarea Leta Popescu.

Spectacolul este nerecomandat spectatorilor sub 16 ani.

Programul de spectacole al Teatrului Dramatic „Fani Tardini” în luna decembrie poate fi consultat pe fanitardini.ro/program.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.