Ultimele două spectacole ale Festivalului Naţional de Comedie

0
632

Astăzi, de la ora 19:00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, Sala Mare are loc spectacolul susţinut de artiştii Teatrului Clasic „IOAN SLAVICI” din Arad – „FAMILIA TÓT”, de István Örkény, regia: Sânziana Stoican. Spectacolul este în concurs, în distribuție aflându-se: Andrei Elek, Zoltan Lovas, Angela Petrean-Varjasi, Cecilia Lucanu-Donat, Carmen Vlaga-Bogdan. Acţiunea piesei se desfăşoară în vara anului 1942, în localitatea Mátraszentanna. Familia Tót, o familie obișnuită, are un fiu pe frontul rusesc. De dragul lui, pentru a-i asigura protecția superiorului direct, mama, tatăl și sora sa îl găzduiesc vreme de două săptămâni pe Maior. Acesta sosește la ei cu o stare psihică precară, cu nervii zdruncinați. Demersul familiei Tót este unul esențial, căci de el depinde soarta fiului lor. Maiorul suspicios şi indignat la cel mai mic semn al oboselii găseşte sensul şi frumuseţea vieţii în confecţionarea de cutii. Vizita lui spulberă însă ordinea și liniștea familiei și capătă semnificații profunde. (Durata: 1 h 55 min, Preț bilet: 31,50 de lei, Bilete online: http://bilete.fanitardini.ro/alege-spectacol)

Mâine, 13 octombrie 2019, în a zecea și ultima zi a Festivalului Național de Comedie de la Galați, programul este următorul: Ora 11:00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, Foaierul Sălii Mari – OMAGIU LILIANA LUPAN – sărbătoare dedicată celor peste 50 de ani de teatru ai actriței-emblemă a Teatrului Dramatic “Fani Tardini” – Prezintă: Doina PAPP, selecționerul Festivalului (Intrarea liberă).

Ora 19:00, la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, Sala Mare va avea loc festivitatea de închidere a festivalului şi decernarea premiilor, după care  va avea loc spectacolul „NUNTA LUI KRECINSKI”, de A. V. Suhovo-Kobîlin, regia: Mihai Bendeac, muzica: CARLA’S DREAMS, o producție a TEATRULUI DE COMEDIE BUCUREȘTI. Spectacolul este în  afara concursului. În distribuție: Liviu Pintileasa, Mihai Bendeac, Vlad Drăgulin, Mihaela Teleoacă, Victor Vurtejanu, Gloria Găitan, Lucian Ionescu, Marius Drogeanu, Șerban Georgevici, Matei Arvunescu, Bogdan Ghițulescu. Nunta lui Krecinski este un spectacol-eveniment, lucrat cu migală de cunoscutul actor Mihai Bendeac, intrat cu această ocazie în rândul celor mai captivanți regizori de teatru. În acest spectacol, fiecare replică și fiecare gag sunt dozate atent pentru a oferi spectatorului deliciul unei performanțe comice excepționale.
„Am creat acest spectacol după aceleași repere pe care le aveam vizavi de teatru la vârsta de 15 ani. Plus, bineînțeles, un pic de experiență si maturitate. Nu sunt regizor. Sunt povestitor. Un povestitor care încearcă să-și folosească imaginația. Imaginația este cel mai bun și mai frumos lucru pe care îl avem. Am ales un text care vorbește despre nebunie în multe forme fiindcă nebunia e un concept pe care, din păcate sau din fericire, cred că îl stăpânesc. Vizionare plăcută și sper să uitați de orice altceva cât stați în sală”, spune regizorul Mihai Bendeac.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 3 =