Tutun de narghilea de contrabandă, descoperit la frontieră

0
794

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea a descoperit 328 pachete cu tutun aromat pentru narghilea,în greutate de peste 16 kg, pe care un cetățean din R. Moldova a încercat să le introducă în ţară, ascunse în  autoturismul pe care îl conducea.

În Punctul de Trecere a Frontierei Oancea s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control la intrarea în ţară, cetățeanul din R. Moldova M.S., în vârstă de 27 de ani, conducând un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în R. Moldova.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autovehiculului, în cadrul căruia echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a descoperit 328 pachete cu tutun aromat pentru narghilea, în greutate totală de 16.400 de grame, ascunse în spații special amenajate în semiaripile din spate și în scaunul șoferului autoturismului în cauză.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii bunurilor în valoare de 2.460 de lei de către autoritatea vamală, respectiv sancționarea contravențională a şoferului cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.