Trenul Regal a sosit la Galaţi

0
430
Trenul Regal, în care s-au aflat Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, Alteța Sa Regală Principele Radu, și Alteța Sa Regală Principesa Sofia, a sosit în Gara Galați, în această după amiază, la ora 16,14.
Înalții oaspeti au fost intampinati de peste 1000 de galateni de toate varstele, care au oferit flori si au fluturat stegulete tricolore, dar și de oficialitățile locale.
În comitetul de primire s-au mai aflat și voluntari ai Crucii Roșii, dar și mulți copii de școală, precum și câțiva membri ai Asociației Culturale “Tomis” , costumați în ostași români din Primul Război Mondial.
De la ora 18.30, Trenul Regal rămâne la dispoziția publicului, pentru vizitare, timp de două ore.
Trenul Regal a făcut, astăzi, o călătorie simbolică, aleasă pentru data de 10 mai, zi legată de trei momente istorice importante: începutul domniei Regelui Carol I, câștigarea Independenței de stat şi încoronarea primului rege al ţării. Trenul Regal a plecat în această dimineață din Gara Băneasa și a oprit în Gara Ploiești Sud, Gara Buzău, Gara Brăila și Gara Galați.
Reprezentanții Casei Regale a României vor rămâne în Galați și mâine, 11 mai 2022, când vor vizita sediul Crucii Roșii Române, Centrul de zi pentru copii „Sfântul Spiridon” și Combinatul Siderurgic Liberty Galați.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

fourteen + 3 =