Trei spectacole în acest weekend la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”

0
418

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” invită publicul la spectacolele programate la sfârșitul acestei săptămâni.

Vineri, 8 decembrie 2023, la ora 19.00, Teatrul „Maria Filotti” Brăila prezintă pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, spectacolul „Când apare copilul” de Andre Roussin, traducerea: Andrei Bantaș, regia: Laura Moldovan, scenografia: Raluca Polea.

„Venirea pe lume a unui copil este o responsabilitate care în familia Jacques generează o serie de conflicte, întrebări, încurcături comice, efervescente și intense. Când dulce, când amar, dinamic și optimist, textul lui Andre Roussin trece testul timpului prin abordarea unor subiecte extrem de actuale. Legea privind sancționarea avorturilor, oportunitatea politică, familia, iubirea, educația, toate se regăsesc într-o explozie de situații comice și neprevazute.” – Laura Moldovan, regizor

Sâmbătă, 9 decembrie 2023, la ora 19:00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă spectacolul „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”, poveste culeasă de Petre Ispirescu, regia Adi Iclenzan, scenariu dramatic – Creație colectivă realizată de echipa artistică a proiectului. Text de Radu Horghidan.

„Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”, pleacă de la basmul cules de Petre Ispirescu. Un basm care are foarte multe straturi și care are o puternică legătură cu existența morții, cu frica de moarte care, conștient sau inconștient, ne modelează acțiunile. Nu cred că există nimic mai profund în ființa umană decât frica de moarte…, poate Dragostea. Aș spune că sunt pe același palier: frica de moarte și dragostea, iar acest basm propune mai multe modalități de a ne împăca cu moartea, de a o accepta sau de a evita moartea. Eroul spectacolului alege una dintre ele. Noi, echipa artistică a acestui spectacol, o să spunem povestea publicului, așa cum o înțelegem noi, în felul nostru, și vom miza pe prima formă de teatru care a existat pe pământ, cea în care un om spunea o poveste unui alt om. Cum se va spune povestea din Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, nu vă pot spune. Vă aștept la teatru ca să vedeți cu ochii voștri și să trăiți o experiență estetică – senzorială în sală! Vă pot spune însă că personajele sunt cele din basmul original, iar spectacolul este o descoperire personală a
fiecărui actor din distribuție la contact cu povestea.”, declară regizorul Adi Iclenzan.

Duminică, 9 decembrie, ora 19.00, pe scena gălățeană se va juca spectacolulul „O noapte furtunoasă”, de Ion Luca Caragiale, Regia și scenografia: conf.univ.dr. Radu Horghidan, asistență regie: asist.univ.drd. Oana Mogoș.
O coproducție Universitatea „Dunărea de Jos” Galați (Facultatea de Arte) – Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați.

„O noapte furtunoasă” este un spectacol studențesc care își propune să fie nu doar un studiu practic menit să dezvolte abilitățile actoricești ale studenților actori, ci și un prilej de joacă-experiment care să stimuleze creativitatea și ludicul. Caragiale ne-a pus la dispoziție o frumoasă ocazie de a ne descătușa energiile artistice, piesa fiind plină de tensiune, pericol și umor. La acest spectacol am încercat să oferim o nuanță de specificitate abordării actoricești imaginându-ne că acțiunea se petrece undeva în Moldova. Astfel, toate personajele vorbesc cu accent. Ne-a plăcut tuturor această direcție, care nu numai că ne-a oferit valențe noi de înțelegere a situațiilor, dar ne-a și conectat cu un tip de poftă de joc specific moldovenească. În alte linii, am rămas fideli textului original, păstrând satira, umorul și ironia lui Caragiale.” – egizorul spectacolului,Radu Horghidan.

Biletele la spectacole pot fi cumpărate online de pe bilete.fanitardini.ro sau de la Agenția Teatrală din Domnească 59. Informații și rezervări: 0758 049 850.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.