Trei spectacole de succes, în weekend la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”

0
618

Iubitorii de teatru sunt invitați și săptămâna aceasta la spectacolele Teatrului Dramatic „Fani Tardini”.

Vineri, 19 noiembrie 2021, la ora 19:00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă spectacolul PASAGERII de Sam Bobrick, direcția de scenă: lect.univ.dr. Florin Toma, scenografia: Daniel Divrician. Spectacolul este o co-producție Universitatea „Dunărea de Jos” Galați.

În distribuție, absolvenții Facultății de Arte, Promoția 2021: Ionuț Strat (Walter, Mace), Denisa Onisie (Jane, Doamna cu plase), Mihai Păun (Howard, Fred, D-nul Wade), Alina Radu (Lorraine, Audrey), Laurențiu Bobeică (Frank, Al, Bobby), Lavinia Eiler (Clara, Marsha), Doru Ciutacu (Șoferul de autobuz, Ernest), Mihaela Godorozea (D-na Evans, Laura) și Bianca Totolici (June).

PASAGERII este un spectacol substanțial, în două acte și opt scene, de-a lungul cărora cei nouă actori interpretează nu mai puțin de 19 personaje. Eroii noștri, anonimi veritabili, se întâlnesc într-o stație de autobuz oarecare din Statele Unite ale Americii. Întâlnirile lor împletesc o temă subtilă, dar profundă, care devine limpede abia în scena finală.

Spectacolul durează 120 de minute.

Sâmbătă, 20 noiembrie 2021, la ora 19:00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă spectacolul RASHŌMON după nuvele de Ryūnosuke Akutagawa, în adaptarea și regia lui Cătălin Vasiliu, scenografia: Daniel Divrician, muzica: Costas Ivanov, coregrafia: Elena Anghel.

În distribuție: Vlad VASILIU (Bătrânul), Flavia CĂLIN (Soția), Cristian GHEORGHE (Tajomaru), Dan CĂPĂȚÂNĂ (Budistul), Vlad AJDER (Soțul), Elena ANGHEL (Șamanul) și Mihai PĂUN (Hoțul).

RASHŌMON spune strania poveste a unei crime și a procesului ce i-a urmat. Un samurai a fost ucis, dar este greu de spus cine e făptașul pentru că nici o mărturie nu seamănă cu cealaltă. Cine a ucis samuraiul? Să fi fost nefericita lui soție? Să fi fost tâlharul care îi dorea nevasta? Sau, poate, bătrânul care l-a găsit agonizând în pădure? Elucidarea acestui mister, deși deloc facilă, servește drept pretext pentru o dezbatere interioară mult mai profundă și oricând oportună – în complicatul puzzle de scenarii al vieții, adevărul este relativ, el aparține fiecăruia.

Spectacolul RASHŌMON durează 75 de minute și este nerecomandat minorilor cu vârsta sub 14 ani.

Duminică, 21 noiembrie 2021, la ora 19:00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă spectacolul GENIUL CRIMEI de George F. Walker, regia: Radu Horghidan, scenografia: Daniel Divrician.

În distribuție: Ștefan FORIR (Rolly), Răzvan CLOPOȚEL (Stevie), Elena GHINEA (Shirley), Oana MOGOȘ (Amanda) și Ionuț MOLDOVEANU (Phillie).

GENIUL CRIMEI face parte dintr-un ciclu de șase piese de teatru pe care autorul le-a publicat în anul 1997 sub titlul general „Suburban motel”. În toate cele șase piese, acțiunea se petrece într-o cameră de motel. În GENIUL CRIMEI, Rolly și Stevie, doi infractori mărunți, dar cu principii, au o misiune simplă – să incendieze un restaurant. Însă, pentru că sunt împotriva violenței de orice fel, ei schimbă planul în timpul loviturii. Ce poate merge prost de aici înainte?

Spectacolul GENIUL CRIMEI durează 100 de minute și este nerecomandat minorilor cu vârsta sub 16 ani.

Biletele pot fi cumpărate de pe platforma online bilete.fanitardini.ro sau de la Agenția Teatrală. Informații și rezervări: 0758 049 850.

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă spectacole în condiții de siguranță sanitară, în conformitate cu reglementările în vigoare: Sala de Spectacole este dezinfectată cu dispozitive certificate DEKRA, gradul de ocupare este de 30% din capacitatea normală, locurile sunt distanțate, iar triajul epidemiologic, purtarea măștii, dezinfectarea mâinilor și păstrarea distanței față de ceilalți sunt obligatorii pentru public și pentru personalul de sală. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Spectatorii trebuie să facă dovada vaccinării sau a trecerii prin boală cu Certificatul Digital al Uniunii Europene privind COVID, care poate fi obținut de pe https://certificat-covid.gov.ro/.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

fourteen − 1 =