Trei senatori şi şase deputaţi, obiectivul PSD la parlamentare

0
1110

Vicepreşedintele PSD şi primar al municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă care a marcat începerea campaniei electorale, că PSD Galaţi îşi propune să obţină trei senatori şi şase deputaţi la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Potrivit acestuia, target-ul de trei senatori şi şase deputaţi este posibil dacă se ţine cont de rezultatele foarte bune obţinute de PSD Galaţi la recentele alegeri locale, dar şi de calitatea candidaţilor social-democraţi pentru Parlamentul României.

,,Nu trimitem în Parlament nişte novici care să se specializeze la locul de muncă. Fiecare dintre candidaţii noştri poate aduce în comisiile în care vor lucra acea plus valoare pe care au acumulat-o în anii de experienţă în domeniile în care au activat. Cu astfel de oameni, PSD Galaţi vizează trei senatori şi şase deputaţi. Acesta este scorul pe care ni-l dorim să-l scoatem şi avem în mare măsură garanţia că îl vom şi obţine, aşa cum am obţinut un scor foarte bun şi la alegerile locale”, a spus Pucheanu.

Lista la Senat este deschisă, de Humelnicu Marius, 43 ani, viceprimar al municipiului Galaţi şi fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor în 2015-2016 şi august – noiembrie 2019, urmat de Georgescu Laura, 51 ani, deputat din iunie 2019 când l-a înlocuit pe deputatul Viorel Ştefan plecat la Curtea Europeană de Conturi. Ea a mai fost deputat în perioada 2014 – 2016 când a preluat mandatul lăsat liber de medicul Aurel Nechita. Între 2014-2016 a deţinut funcţia de inspector şcolar general. Pe poziţia a treia se află Drăgan Oliwer-Claudiu, 40 ani, profesor, consilier local la Tecuci.

,,Mulţumesc echipei pentru că m-a votat să fiu primul la Senat. Este o responsabilitate imensă şi voi face tot ce pot pentru ca Galaţiul să înflorească. Avem cea mai bună echipă. Suntem fruntaşi la atragerea de fonduri europene şi acest lucru trebuie să îl transpunem şi la nivel parlamentar, pentru ca Galaţiul să se vadă mult mai bine de la Bucureşti”, a spus Humelnicu.

Lista la Camera Deputaţilor este deschisă de doctorul Nechita Aurel, 69 ani, preşedintele Colegiului Medicilor Galaţi, fost secretar de stat în 2004 la Ministerul Sănătăţii şi deputat între anii 2004-2008 şi 2012-2013, urmat de Sandu Viorica, 58 ani, consilier judeţean şi director al Administraţiei Pieţelor Agroalimentare Galaţi. Pe poziţia a treia se află deputatul Mărgărit Mitică-Marius, 35 ani, preşedintele TSD Galaţi, fost subsecretar de stat în Ministerul Transporturilor în perioada 2014 – 2015, iar pe locul patru Gîdei Laurenţiu-Viorel, 44 ani, primar al oraşului Târgu Bujor din 2012. Pe poziţia a cincea se regăseşte Naggar Andreea Anamaria, 34 ani, avocat, consilier judeţean, iar pe locul şase Costea Marcela Daniela, 51 ani, economist, consilier local.

,,Aceasta este echipa cu care PSD Galaţi merge la aceste alegeri parlamentare. O echipă de oameni serioşi, profesionişti, care au demonstrat în domeniile în care lucrează că ştiu ce au de făcut, care au şi experienţă parlamentară dar şi administrativă. Cu această echipă şi împreună cu primarul Ionuţ Pucheanu şi europarlamentarul Dan Nica, ne-am proups câteva proiecte de viitor pentru judeţ, cum ar fi conectivitatea Galaţiului cu restul ţării, drumul expres până la Drajna, centura mare a Galaţiului, drumul expres Galaţi-Brăila, refacerea şi modernizarea falezei Dunării, construcţia unui nou spital, construirea unui aeroport şi alimentarea cu gaze în tot judeţul”, a declara preşedintele executiv al PSD Galaţi şi preşedinte al CJ Galaţi, Costel Fotea.

În mandatul 2016 – 2020, PSD Galaţi a obţinut două mandate de senator şi cinci de deputat. Judeţul Galaţi are patru funcţii de senator şi nouă de deputat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.