Transurb retrage, din autobuze, afișele legate de referendumul din 6-7 octombrie

0
1518

Societatea locală de transport public în comun, SC Transurb, a decis să retragă din toate mijloacele de transport public afișele legate de promovarea unei anumite opțiuni  în legătură cu referendumul din 6-7 octombrie. Afișele, lipite pe geamurile autobuzelor din Galați, au atras atenția, ieri, mai multor gălățeni care le-au fotografiat și le-au postat pe facebook, comentând că mesajele din aceste afișe induc opiniei publice informații total eronate și puternic denigratoare la adresa unor minorități.

“Societatea Transurb S.A. și implicit conducerea societății nu efectuează campanie  pentru referendumul care va avea loc în zilele de 6 și 7 octombrie 2018. Deoarece conținutul materialului afișat nu a fost cunoscut în detaliu, conducerea societății, prin Directorul General, cere scuze pentru formatul expus în mijloacele de transport în comun. Afișele montate în mijloacele de transport public local care conțin mesaje “pro familie” au fost afișate în urma încheierii unui contract de publicitate conform prevederilor legale.

Menționam că, societatea Transurb S.A. Galați acordă spre închiriere  spațiu publicitar în/pe mijloacele de transport public local de călători conform prevederilor legale, în mod egal și nediscriminatoriu pentru toate categoriile de  solicitanți, în vederea afișării de reclame care nu conțin texte și imagini care  contravin normelor legale în vigoare sau care  aduc atingere bunelor moravuri”, a trasmis Transurb printr-un comunicat de presă.

Potrivit legii, materialele electorale trebuie afișate doar pe panourile special amenajate de Primărie în acest sens sau pe proprietăți fizice, dacă proprietarul este de acord.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.