Transurb nu mai cumpără autobuze SH. Licitația a fost anulată, după reacția primarului Ionuț Pucheanu

0
1704

Reprezentanții Transurb au anunțat, în această seară, că au anulat licitația lansată pentru achiziția celor 30 de autobuze uzate, care a stârnit reacția dură a primarului Ionuț Pucheanu și critici vehemente din partea edilului șef. Mai mult, conducerea societății de transport public local a scos la licitație un nou contract pentru achiziția unor autobuze noi.

„Vă informăm că în urma discuțiilor cu reprezentanții Primăriei Galați s-a hotărât renunțarea la procedura privind organizarea licitației pentru achiziționarea a 30 autobuze urbane diesel, de 12 metri lungime, cu podea joasă. Conducerea Transurb și primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, au convenit să demareze, în regim de urgență, procedurile privind achiziționarea unor autobuze noi de tipul Euro 6. Decizia este luată în conformitate cu dorința municipalității și a societății noastre de a moderniza infrastructura de transport prin achiziționarea de troleibuze, autobuze și tramvaie noi. Precizăm că demersul inițiat de societatea Transurb a fost justificat de necesitatea de a avea un număr minim de mijloace de transport, astfel încât să nu fie împiedicată desfășurarea activităților specifice, în special în timpul iernii. Până la achiziționarea autobuzelor electrice, măsură pe care o salutăm și o sprijinim, transportatorul public are nevoie de cel puțin 20 de mijloace de transport operationale pentru a asigura rezerva din autobază care să fie pregătite să înlocuiască mașinile ce pot avea diferite probleme tehnice din cauza uzurii și a condiților de drum și meteorologice”, au informat reprezentanții Transurb.

Reamintim că, ieri, primarul Ionuț Pucheanu a criticat dur decizia conducerii Transurb de a achiziționa autobuze SH în condițiile în care municipalitatea are în derulare mai multe proiecte pentru modernizarea transportului în comun și achiziționarea de autobuze și tramvaie noi.

„Refuz categoric să susțin un astfel de proiect care nu are nimic în comun cu strategia asumată de mine și Consiliul Local. În condițiile în care actuala administrație depune eforturi considerabile pentru ca transportul public în comun să fie modernizat, nu admit ca directorul unei societăți publice subordonate să nu țină cont de hotărârile Consiliului Local și de proiectele pe care le avem în derulare. Este inacceptabil ca municipiul Galați să continue să achiziționeze pentru cetățenii săi mijloace de transport în comun la mâna a doua, de o calitate îndoielnică. Achiziția de autobuze second hand nu este singura opțiune pentru ca societatea să nu se confrunte cu probleme în sezonul rece. S.C. Transurb S.A. Galați va beneficia de tot sprijinul nostru și va fi susținută în așa fel încât să treacă cu bine peste iarnă. O prioritate a mandatului meu este înnoirea parcului auto al Transurb și realizarea unui management de trafic modern și nu am de gând să renunț la acest obiectiv. Motiv pentru care solicit ferm conducerii S.C. Transurb S.A. Galați să-și reevalueze opțiunile și să-și reconsidere poziția”, a declarat, ieri, edilul Galațiului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.