Transport ilegal de lemn, oprit de jandarmi

0
580
Un bărbat din Brăila a fost amendat de jandarmii din Galați, după ce a fost prins în timp ce transporta material lemnos, fără a deține documente legale. Întreaga cantitate de lemne a fost confiscată.
„Pe 8 februarie, în jurul orei 14:00, un echipaj de jandarmerie aflat în misiune de menținere a ordinii publice pe raza Secției 3 poliție Galați a observat în zona blocurilor ANL, situate pe șoseaua dig Galați – Brăila, o autoutilitară care la vederea echipajului de ordine publică a oprit brusc.
Întrucât vehiculul venea dintr-o zonă împădurită, jandarmii s-au apropiat, au observat că mașina pare a fi încărcată, motiv pentru care l-au întrebat pe conducătorul auto ce transportă, iar acesta a declarat că transportă câteva lemne pentru foc”, a precizat IJJ Galați.
La controlul autovehiculului, jandarmii au observat în partea din spate a mașinii trunchiuri de material lemnos, despre care șoferul a declarat că le-a găsit în zona împădurită, situată în apropiere. De asemenea, acesta a declarat că nu deține documente legale, iar transportul nu este înregistrat în aplicația SUMAL.
„Jandarmii i-au solicitat conducătorului auto să îi însoțească la Cantonul 2 Tulucești, în vederea continuării verificărilor. După efectuarea cubajului s-a stabilit că în interiorul autovehiculului se aflau 3 m3 de lemn din esența salcie. Șoferul a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.500 lei pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată”, a mai precizat Jandarmeria Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.