Transformare fabuloasă a centrului Galațiului. Primarul Ionuț Pucheanu a anunțat cum va arăta aleea de la P-uri, după modernizare

0
7624

Montarea impresionantelor copertine la pasajul Dunărea, complet refăcut și consolidat de către Primăria condusă de Ionuț Pucheanu, după ce a fost abandonat de fostele administrații, nu reprezintă încheierea investiției majore de modernizare a centrului municipiului Galați, ci doar finalizarea ultimei etape din prima fază a amplului proiect de modernizare a zonei centrale a orașului.

Anunțul a fost făcut chiar de edilul Galațiului, care a precizat că vor urma alte trei lucrări majore ce vor continua seria de modernizări a zonei centrale. Este vorba despre refacerea completă a porțiunii cuprinsă între Potcoava de Aur și Trei Star, a aleii de la P-uri și modernizarea străzii Domnească, între Biserica Greacă și intersecția cu strada Gării.

”Refacerea pasajului Dunărea este ultima etapă din prima fază a amplului proiect de modernizare a centrului Galațiului. Pentru că remodelarea centrului orașului va continua, are mai multe etape. Cred că gălățenii vor fi plăcut surprinși de noua imagine a pasajului. Noi am gândit, de la început, acest pasaj nu doar ca pe o zonă de trecere, ci și ca pe o zonă de ”happening-uri”, un spațiu cultural deschis cu expoziții, concerte etc. Pentru că, vedeți, în ultima vreme, arta urbană încearcă și așa ceva”, a explicat primarul Ionuț Pucheanu.

Cum va fi înfrumusețată aleea de la P-uri

Pe lângă reamenajarea peisagistică a zonelor verzi, pavimente de granit, schimbarea în totalitate a mobilierului urban, dar nu numai, municipalitatea le pregătește gălățenilor o surpriză: o curgere de apă pe întreaga lungime a aleii de la P-uri! ”Pe mijlocul aleii, va apărea o curgere de apă, va ajunge către parcul de la Elice”, dezvăluie primarul Galațiului, care a ținut să sublinieze că autoritățile nu vor tăia copaci în cadrul acestui proiect! Dimpotrivă, vor fi plantați puieți! ”Arborii nu vor fi tăiați! Nu doar că nu tăiem copaci, dar vor continua să apară copaci suplimentar”, a spus edilul.

Mai mult, Ionuț Pucheanu a declarat că își dorește să creeze în acea zonă un ansamblu statuar, iar în centrul acestuia să se afle sculptura lui Iosif Ivanovici. ” Va fi și un ansamblu statuar – Iosif Ivanovici. Sculptura lui ne dorim fie integrată într-o formă prietenoasă cu cetățeanul. El va apărea dirijând, în fața lui va fi o parte din orchestră, vor fi ”scaune” goale, iar oamenii se vor putea așeza acolo, pe ele”, a declarat edilul.

În ceea ce privește reamenajarea zonei cuprinsă între Potcoava de Aur și TreiStar, Ionuț Pucheanu a explicat că aceasta se află în fază de proiectare, urmând ca, la finalizarea acesteia, să înceapă lucrările.
Modernizarea aleii de la P-uri va fi scoasă din nou la licitație, după ce unicul ofertant a depus o ofertă mai mare decât suma maximă pusă la bătaie de municipalitate.

”Galațiul, în maximum doi ani, se va putea lăuda cu un centru al orașului la un standard demn de orice oraș european civilizat”, a spus Ionuț Pucheanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.