Tramvaiele, vechi de aproape jumătate de secol, înlocuite pentru prima dată cu unele noi

0
5426

Peste doi ani, Galaţiul ar putea avea nu mai puţin de 18 tramvaie noi, achiziţionate, în mare parte, cu bani proveniţi de la Uniunea Europeană. Este prima dată când municipalitatea gălăţeană investeşte în garnituri noi, cele existente având între 32 de ani şi 40 de ani! După ce proiectul a fost votat în Consiliul Local, Primăria a lansat licitaţia pentru achiziţia celor 18 tramvaie noi, investiţia fiind estimată la peste 100 de milioane de lei.

„85 la sută din valoarea totală provine din fonduri europene, restul banilor fiind fonduri de la bugetul de stat şi bugetul local. Tramvaiele care vor fi achiziţionate vor fi dotate cu facilităţi pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, aer condiţionat, sistem de numărare a călătorilor, sistem e-ticketing, sistem pentru informarea cetăţenilor. Este cel de-al doilea pas, după achiziţionarea troleibuzelor, pentru schimbarea în întregime a flotei”, a anunţat primarul Ionuţ Pucheanu.

Flota activă a Galaţiului este de 37 dintr-un total de 53 de tramvaie. Achiziţionate la mâna a doua, vagoanele nu dispun de instalaţii de climatizare, nu au podea joasă şi nici acces pentru persoanele cu dizabilităţi, dar au consum ridicat de energie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.