Tragic accident feroviar în Gara CFR Galați

0
714

O persoană a murit și alte trei au fost grav rănite, în urma unui accident feroviar produs sâmbătă seară, în Gara CFR Galați. O locomotivă a intrat în mare viteză într-un vagon de călători, care urma să intre în compunerea trenului ce trebuia să plece pe relația Galați – Tecuci – Mărășești. În urma impactului puternic, o femeie, șefa trenului aflat la plecare, a fost grav rănită și a intrat în stop cardio-respirator. A fost resuscitată la fața locului de echipajele de la SMURD și transportată la Spitalul de Urgență din Galați. A murit la scurt timp, din cauza leziunilor foarte severe. Ceilalți trei răniți, toți bărbați, un călător, mecanicul locomotivei și conductorul trenului Galați – Mărășești au fost grav răniți și transportați la spital.

„La data de 25 martie 2023, în jurul orei 19:19, în Gara CFR Galați a avut loc un accident feroviar, după ce la o locomotivă s-ar fi defectat sistemul de frânare și a lovit un vagon de călători, la trenul care se forma cu destinația Galați – Mărășești.
Sunt 4 persoane rănite, dintre acestea doi călători, o femeie care a intrat în stop cardio respirator și un bărbat care a rămas încarcerat, precum și conductorul de tren și mecanicul locomotivei. Intervin cei de la ISU Galați și polițiștii din cadrul Secţiei Regionale de Poliție Transporturi Galați”,  a precizat Poliția Transporturi Galați.
În caz fac anchetă Poliția Transporturi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, Inspectoratul Teritorial de Muncă, fiind vorba de un accident de muncă mortal, compania CFR și Autoritatea pentru Siguranță Feroviară. Trebuie stabilit dacă accidentul a fost cauzat de o defecțiune tehnică sau de o eroare umană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.