Trageri de luptă în Poligonul Smârdan

0
598

Peste 1.300 de militari din Brigada 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” şi Regimentului 52 Artilerie Mixtă participă, marţi, la trageri reale de luptă în cadrul Exerciţiul Multinaţional Justice Sword 2019 organizat în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan din judeţul Galaţi.

Potrivit comandantul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”, general de brigadă Iulian Daniliuc, Exerciţiul Multinaţional Justice Sword 2019 este conexat cu exerciţiul Saber Guardian 2019 (SG19), a început pe 3 iunie şi se va încheia pe 24 iunie.

,,În prima parte am avut un exerciţiu de comandament cu transmisiuni în teren în care subunităţile au rezolvat situaţii tactice diverse. Au fost, de asemenea, exerciţii tactice cu subunităţi în teren, iar în această săptămână este încununarea tuturor eforturilor din aceste săptămâni prin trageri de luptă cu toate subunităţile din compunerea brigăzii”, a declarat Daniliuc.

Comandatul Brigăzii a precizat că la Exerciţiul Multinaţional Justice Sword 2019 participă aproximativ 1.300 de militari, în timp ce la exerciţiul Saber Guardian 2019 (SG19) participă peste 13.000 de militari în mai multe centre de intrucţie din ţară.

,,Exerciţiul Saber Guardian 2019, la care participă peste 13.000 de militari, are ca scop demonstrarea capabilităţilor de proiectare a forţei de mobilizare şi dislocare a forţelor SUA în sud-estul Europei, iar din perspectiva naţională sprijinul naţiunii gazdă şi realizarea interoperabilităţii cu toate structurile partenere şi verificarea stadiului de pregătire atins până în acest moment”, a spus Daniliuc.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × 1 =