Traficul rutier, închis pe Faleza Superioară, de Bobotează

0
1487

Biroul de Presă al Primăriei municipiului Galaţi informează şoferii că sâmbătă, 6 ianuarie, traficul rutier va fi închis pe Faleza Superioară (bulevardul Marii Uniri), pe porţiunea cuprinsă între str. Navelor și str. Al. Cernat precum și la intersecția dintre str. Prelungirea Traian cu str. Roșiori. Restricția de trafic este valabilă în intervalul orar 12.30-16.00, în perioada desfășurării manifestărilor religioase organizate cu prilejul ”Sărbătorii de Bobotează”, mai informează sursa citată.

Ca în fiecare an, Sfânta Liturghie de Botezul Apelor va fi oficiată de arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian, la altarul amenajat în aer liber, la poalele Bisericii Fortificate Precista. De la altarul, în faţa căruia se vor afla tradiţionalele cruci din gheaţă, arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian, va sfinţi Agheazma Mare, aşezată în 12 butoaie din lemn, decorate cu ramuri de cetină şi tricolorul României.

Potrivit Arhiepiscopiei Dunării de Jos, la Galaţi slujba de sfinţire va începe la ora 13.00, după ce, în prima parte a zilei, de la ora 11.00, arhiepiscopul Dunării de Jos va oficia slujba religioasă la Brăila. Revenind la Galaţi, după încheierea slujbei de sfinţire, după ora 14.00, credincioşii vor putea lua Agheazma Mare, în timp ce la malul Dunării se va desfăşura un alt obicei de Bobotează – aruncarea de către arhiepiscopul Dunării de Jos a crucii de lemn în fluviu, după care vor sări în apă cei mai curajoşi înotători. După cum se ştie, există credinţa că cel care recuperează crucea de Bobotează din apa Dunării va fi norocos şi sănătos tot anul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.