Traficanţi de migranţi, reţinuţi de anchetatori

0
984
Poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului Prevenirea şi Combaterea Migraţie Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere din cadrul S.T.P.F Galaţi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi au făcut, pe 16 mai, cinci percheziţii domiciliare, în urma cărora au destructurat un grup  infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi. În urma acţiunii, la care au participat şi poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, mai multe persoane au fost duse la audieri, trei dintre ele, P.P., P.N., şi B.M., fiind reţinute pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă. .
Ancheta în acest caz a început încă din luna noiembrie 2018, când poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, coordonaţi de procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi, au derulat acţiuni specifice pentru documentarea activităţii infracţionale a grupului infracţional organizat, denumit „Cărăuşii”, implicat în traficul de migranţi.
Conform anchetatorilor, gruparea, formată din cetăţeni români, racola şi transporta cetăţeni proveniţi din zona Asiei, înregistraţi ca solicitanţi de azil în tara noastră, şi din România, ascunşi în locuri special amenajate în mijloacele de transport, în scopul trecerii ilegale a frontierei de stat către ţări din vestul Europei.
Pe parcursul cercetărilor, constând în investigaţii şi supravegheri informativ-operative, s-a stabilit că din gruparea specializată în traficul de migranţi făceau parte P.P., P.N. şi B.M., cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 42 şi 48 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Galaţi. „Din investigaţiile efectuate, s-a stabilit că membrii grupului infracţional racolau persoane înregistrate ca fiind solicitante de azil în România şi le transportau către vestul ţării, cu scopul trecerii ilegale a frontierei de stat pentru a ajunge în ţări din vestul Europei. Pentru aceste servicii migranţii plăteau sume cuprinse între 500 şi 2.000 de euro de persoană”, explică poliţiştii de frontieră.
Pentru documentarea activităţii infracţionale, pe 9 noiembrie 2018, poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F Galaţi şi de la PTF Nădlac II, sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi, au efectuat o acţiune de prindere în flagrant, în urma căreia cetăţeanul român P.P. a fost surprins în PTF Nădlac II în timp ce încerca să scoată ilegal din ţară patru cetăţeni străini, ascunşi în compartimentul marfă al unei autoutilitare.
Pentru a pune capăt filierei de trafic de migranţi, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, sub coordonarea procurorilor  din cadrul  D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi, au desfăşurat cinci percheziţii domiciliare la mai multe locaţii de pe raza judeţului Galaţi, la persoanele suspecte de constituirea grupului infracţional organizat, specializat în trafic de migranţi. Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 29 de telefoane mobile şi suma de 5.900 de euro.
Cele trei persoane reţinute pe bază de ordonanţă vor fi prezentate Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru următoarele 30 de zile. Cercetările continuă în acest caz sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.