Traficanți de carne vie, reținuți la Galați. Acționau prin metoda ”Loverboy”

0
789

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Galați au destructurat o grupare infracțională organizată, specializată în trafic de persoane,  trafic de minori și proxenetism. Patru bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore.

”La data de 9 februarie, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galați și procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați au efectuat opt percheziții domiciliare, în Galați și Brăila, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism. Totodată, au fost puse în executare 20 de mandate de aducere.

Din cercetări au reieșit indicii că, în perioada august 2013 – februarie 2021, patru bărbați ar fi exploatat mai multe tinere minore şi majore, prin obligarea acestora la practicarea prostituţiei, pe teritoriul Spaniei, Olandei, Germaniei, Belgiei și Irlandei.

Cei în cauză ar fi recrutat victimele, prin metoda „Loverboy”, iar, prin constrângere psihică şi fizică, menținere în eroare și șantaj emoțional, supraveghere și îngrădirea libertății de mișcare, le-ar fi exploatat sexual, beneficiind de sumele de bani obţinute de acestea. (aproximativ 350 000 de euro).

În urma perchezițiilor, au fost ridicate și indisponibilizate documente, telefoane, bijuterii și ceasuri de lux, precum și suma de 2 500 de euro”, precizează BCCO Galați.

Patru bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentați Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Tulcea, Inspectoratul de Jandarmi Județean Galați și Inspectoratul de Poliție Județean Galați.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.