Trafic rutier restricționat, mâine, pe Domnescă, pentru Pelerinajul Floriilor

0
869

Mâine, în intervalul orar 15.30 – 16.30, traficul rutier va fi blocat pe strada Domnească din municipiul Galaţi, pe tronsonul cuprins între strada Brăilei și strada Episcop Melchisedec Ștefănescu. Restricţiile sunt impuse pentru buna desfăşurare a tradţionalului Pelerinaj al Floriilor, organizat de Arhiepiscopia Dunării de Jos Galați.

Ca urmare a acestui lucru și societatea locală de transport public în comun, SC Transurb SA, anunță că “în data de 20 aprilie 2019, în intervalul orar 15.30-16.30, mijloacele de transport care străbat zona afectată vor fi dirijate de către organele de politie, iar troleibuzele care deservesc traseele 102 și 104 vor avea capăt de linie (vor întoarce) în Centru”. După cum se știe, în sâmbăta de dianintea Duminicii Floriilor, credincioşii sunt aşteptaţi să participe la Pelerinajul Floriilor. Purtând în mâini flori sau ramuri de salcie, credincioşii vor porni, de la ora 16.00, în alai, pe strada Domnească, alături de  preoţii părinţi, parcurgând porţiunea cuprinsă între Biserica Vovidenia şi Catedrala Arhiepiscopală. Aici, arhiepiscopul Dunării de Jos, ÎPS Casian  va sfinţi ramurile de salcie şi va binecuvânta copiii şi tinerii participanţi, după care va oficia tradiţionala  Slujbă a Litiei.

Pelerinajul Floriilor se va desfăşura mâine după amiază şi în municipiul Tecuci, oraşul Tg. Bujor şi alte 8 comune din judeţul Galaţi dar şi în municipiul Brăila şi în oraşele  Însurăţei, Făurei, şi Ianca. Pelerinajul în aceste localităţi se va organiza cu plecare de la ora 15.40, astfel încât la ora 16.00 să se ajungă la bisericile centrale din respectivele localităţi, unde vor participa la slujba Litiei.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 + 7 =