Trafic rutier în condiţii de iarnă, 12 şcoli şi licee închise

0
2615

Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi a anunţat că astăzi sunt închise cursurile la 12 unităţi şcolare din municipiul Tecuci şi comunele Băneasa, Cosmeşti, Costache Negri, Pechea, Schela, Smulţi Şendreni şi Vârlezi. Este vorba despre Liceele Tehnologice “Ovid Caledoniu” şi “Elena Caraglani” din Tecuci, de Liceul Tehnologic “Costeche Conechi” din Pechea şi de nouă şcoli primare şi gimnaziale din comunele deja enumerate.

Cât priveşte traficul, nici unul din drumurile naţionale sau judeţene nu a fost declarat închis de autorităţile locale iar cursele regulate de traversare a Dunării cu bacurile se desfăşoară după programul normal, din oră în oră, în intervalul 6.00-22.00.

Pe de altă parte, specialiştii Agenţiei de Protecţie a Mediului Galaţi au prelevat, în această dimineaţă, probe ale zăpezii care prezintă o culoare roşiatică. În urma analizelor de laborator, specialiştii au concluzionat că nu este vorba despre un episod de poluare atmoferică, iar nuanţa portocalie a zăpezii este dată de praful aceasta saharian antrenat de ciclonul din nordul Africii. Potrivit Mioarei Arfire, specialist în cadrul APM Galaţi, dimineaţă s-au recoltat probe de zăpadă din diverse puncte ale oraşului (Ţiglina I, Str. Traian şi Bulevardul Dunărea), dar şi de la marii agenţi economici – combinatul siderurgic şi Electrocentrale – , analizele de laborator urmărind depistarea eventualelor metale (fier, cadmiu, plumb, nichel) aflate în suspensie. În urma analizelor de laborator nu s-au semnalat metale şi nici un PH acid al precipitaţiilor, a transmis reprezentanta APM Galaţi.

Specialiştii APM au prelevat şi probe de la filtrele de aer, analizele de laborator urmând să fie finalizate în cursul zilei de luni. (foto-arhiva)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.