Toate şcolile din oraş au căldură!

0
986

Primăria municipiului Galați informează că, de astăzi, toate unitățile de învățământ din oraș au puse în funcțiune centralele termice. Totodată, a fost pornit și primul punct termic transformat în microcentrală de cartier. Este vorba despre PT ”Liceul Metalurgic” care furnizează căldură pentru blocul C, din cadrul Asociației de locatari nr. 859 (cartier  Aurel Vlaicu). Potrivit Biroului de presă al Primăriei Galaţi, pentru montarea, în acest an, a  centralelor termice în toate cele 62 de unităţi de învăţământ, municipalitatea a alocat 17 milioane de lei. “A fost aleasă această soluție din cauză că vechiul sistem centralizat de termoficare nu mai poate fi pus în funcțiune din motive tehnice și economice, întrucât s-a dovedit a fi ineficient, generator de pierderi și mare consumator de resurse de la bugetul local. Din cele aproape 100 de unități de învățământ din oraș, 62 nu aveau centrale termice la începutul anului. Pentru unele dintre ele municipalitatea a organizat licitații pentru achiziție și montaj surse alternative de încălzire, iar în cazul altora serviciile acestea au fost licitate de fiecare unitate în parte, resursele financiare fiind asigurate de la bugetul local. Precizăm că, odată cu montarea surselor alternative de încălzire, în unitățile de învățământ a fost înlocuită și instalația termică, acolo unde a fost necesar”, mai transmite Biroul de Presă al Primăriei Galaţi.

De altfel şi primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a prezentat, astăzi, în şedinţa Consiliului Local Galaţi ultimele date legate de lucrările pentru asigurarea de agent termic în şcoli şi apartamentele dependente de sistemul centralizat de încălzire: “În momentul de faţă toate şcolile au căldură, nu mai sunt probleme, este adevărat, au fost deficienţe datorate oarecum încetineli cu care s-au realizat branşamentele, lucrări despre care mă văd nevoie să repet că nu au căzut şi nu cad în sarcina primăriei, este strict investiţia furnizorului de astfel de utilităţi… Despre partea de încălzire a populaţiei,  avem primul punct termic dat în funcţiune care încălzeşte primele apartamente şi se lucrează la încă alte 10 puncte. De asemenea, muncitorii au intrat, cu lucrările, şi în alte 11 puncte termice urmând ca de săptămâna viitoare să fie abordate şi ultimele două puncte termice.

Menţinem termenul de punere în funcţiune a centralelor, toate vor fi pornite în perioada 1-6 decembrie. Legat de ajutorul social pus la dispoziţie de primărie pentru achiziţia  de instalaţii de încălzire pentru apartamente (centrale, panouri radiante etc) s-au depus 3.800 de solicitări şi s-au emis 3.500 dispoziţii de plată. Până acum s-au făcut efectiv în jur de 2.000 de plăţi şi acestea sunt prioritare pentru Primărie”. Totodată, primarul Ionuţ Pucheanu a precizat că se derulează  anchete sociale în cadrul a 200 de asociaţii de proprietari pentru a se identifica acele persoane care nu au solicitat, până acum, ajutor financiar de la Primărie pentru achiziţia unor dispozitive de producere a agentului termic în locuinţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.