Toate cele opt tramvaie noi și moderne au ajuns la Galați

0
1438

Astăzi a fost livrat și cel de-al optulea tramvai, astfel încât lotul primelor tramvaie noi din ultimii 40 de ani sosite în orașul nostru este acum complet, anunță reprezentanții Primăriei.

Așa cum am promis, au sosit în acești ani doar mijloace noi și moderne pentru că gălățenii merită să circule în cele mai bune condiții. Cele opt tramvaie noi, primele din ultimii 40 de ani care au ajuns la Galați, completează astfel flota de mijloace moderne de transport în comun achiziționate. Am ajuns astfel la peste 100 de mijloace de transport moderne”, declară primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Cele opt tramvaie moderne sunt produse de către societatea ASTRA VAGOANE CĂLĂTORI S.A., după ce municipalitatea a obținut fonduri europene în acest scop, iar valoarea contractului de achiziție este de 44.680.000 de lei, fără TVA.

Tramvaiele au venit etapizat în ultimele luni, iar patru dintre acestea au intrat în circulație din luna noiembrie.

Noile tramvaie, model ”Autentic”, au fiecare, o capacitate de 114 de pasageri, un consum de energie scăzut și grad înalt de fiabilitate. În plus, dispun de podea joasă cu rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilități. De asemenea, mijloacele de transport sunt prevăzute cu instalație de aer condiționat pentru pasageri și vatman, sisteme de numărare a călătorilor, echipamente audio-video, instalație pentru sistemul de ticketing, sisteme de informare a călătorilor, atât în interior, cât și în exterior. Tramvaiele sunt concepute cu sisteme de siguranță care să nu permită plecarea din stații cu ușile deschise, dar și cu echipament pentru comanda automată a schimbării macazelor. Acestea vor avea o durată de serviciu de 30 de ani. Un tramvai va parcurge aproximativ 60.000 km/an.

În plus, Primăria municipiului Galați a încheiat și un parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, în cadrul unui proiect cu fonduri europene, în vederea achiziției a încă 10 noi tramvaie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.