Toate cele 20 de autobuze hibrid vor intra în curând pe trasee. Continuă modernizarea transportului public, la Galați

0
771

Până la jumătatea acestui an, toate cele 20 de autobuze hibrid moderne, comandate de Primărie, vor circula pe străzile orașului, a anunțat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu. Noile mijloace de transport public în comun, moderne și dotate la standarde europene, sunt achiziționate de municipalitate de la bugetul local și reprezintă un nou pas pe care administrația condusă de Ionuț Pucheanu îl face pentru modernizarea transportului public în comun, la Galați.

”Este o etapă intermediară spre trecerea totală către transportul electric”, a explicat primarul, care a precizat totodată că autoritățile locale vor investi inclusiv în ceea ce privește infrastructura de transport, care va fi adaptată pentru a permite funcționarea așa cum trebuie a mijloacelor de transport electrice și nepoluante, prietenoase cu mediul. De altfel, reprezentanții municipalității au anunțat, în urmă cu doar câteva luni, că au demarat o serie de proceduri pentru extinderea traseelor de troleibuz în municipiul Galați. Aceste demersuri se fac în paralel cu modernizarea, pentru prima dată, a căilor de rulare a tramvaielor.

Amintim că, ieri, au ajuns la Galați primele două autobuze hibrid, din lotul de 20, și vor intra în circulație imediat ce se vor încheia formalitățile de înmatriculare.

Cele 20 de autobuze vor avea o garanție de trei ani, valoarea contractului fiind de 33.600.000 lei fără TVA, furnizor fiind Solaris Bus&Coach SRL.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.