Tinerii din Galați, invitați să participe la un proiect de antreprenoriat și subvenționare a 40 de afaceri

0
1800

Tinerii cu vârste între 18 și 25 de ani, din Galați și din celelalte județe ale Regiunii de Sud-Est se pot înscrie într-un proiect care le oferă oportunitatea de a se forma pentru o carieră antreprenorială, dar și de a obține subvenționarea din fonduri UE a afacerii pe care doresc să o demareze. Se pot înscrie în cadrul acestui proiect persoane cu vârsta între 18 și 25 de ani care sunt studenți sau masteranzi sau care au un loc de muncă sau sunt freelanceri, care au un PFA sau sunt șomeri. Sunt acceptate și persoane de peste 25 de ani, dar și antreprenori care au deja afaceri, cu condiția ca aceștia să dețină o participație mai mică de 50% la alte firme. Proiectul ”START Antreprenorial-Măsuri integrate de antreprenoriat în Regiunea de Sud-Est a României prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol” (contract nr. POCU/82/3/7/104450, cod SMIS 2014+:104450) este implementat de Uniunea Națională a Studenților din România (UNSR), în parteneriat cu Asociația pentru sprijin în dezvoltarea economiei sociale-incluziune, responsabilitate, cooperatistă, antreprenoriat social (IRCAS) și Asociația „Centrul de Formare si Documentare pentru Integrare Europeană și Dezvoltare Durabilă Brăila”. Durata de implementare a proiectului este de 36 de luni, începând cu data de 15 ianuarie 2018. Bugetul total al proiectului este de 11.848.785 lei, finanțarea nerambursabilă fiind asigurată din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 3 „Locuri de muncă pentru toți”, Obiectiv specific 3.7 “Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană”. Obiectivul general al proiectului este sprijinirea derulării de activități independente, antreprenoriat și înființare de întreprinderi, inclusiv microîntreprinderi și întreprinderi mici și mijlocii inovatoare, prin subvenționarea a 40 de întreprinderi cu profil non-agricol din zona urbană și prin dezvoltarea competențelor antreprenoriale a 400 de persoane care doresc să demareze o activitate pe cont propriu din regiunea de Sud-Est a României.

”Căutăm 400 de persoane din județele Galați, Brăila, Buzău, Tulcea, Constanța și Vrancea, care doresc să pornească pe calea antreprenoriatului, cărora le vom  oferi acces la resurse de mentorat, consiliere și formare profesională certificată. Din această comunitate care se formează, vom selecta cele mai bune și sustenabile 40 de planuri de afaceri pe care le vom finanța cu câte 38 000 de euro”, a declarat managerul de proiect Andrei Dochia. Pe parcursul celor 36 de luni de implementare vor fi realizate sesiuni de formare antreprenorială pentru 400 de persoane, de la șomeri sau persoane inactive, la angajați și persoane care desfășoară o activitate independentă. Tot în cadrul proiectului vor primi finanțare nerambursabilă 40 de afaceri din cele șase județe din Regiunea de Sud-Est, un obiectiv fiind ca prin dezvoltarea celor 40 de afaceri să fie create 80 de noi locuri de muncă. ”Anul 2018 reprezintă o reală șansă pentru cei are doresc să-și transpună în realitate ideile, creativitatea și dorința de a înfiița o afacere proprie. Îi sfătuim pe toți cei care și-au dorit să pornească pe acest drum, dar s-au temut de lipsa fondurilor sau de teama de necunoscut să nu ezite, acum este momentul oportun. Pe lângă finanțările nerambursabile, pachetul complet de care beneficiază prin acest proiect, reprezintă garanția succesului ideii de afaceri. Experți și traineri cu experiență le stau la dispoziție și îi consiliază pas cu pas astfel încât să reușească în această schimbare majoră pe care și-o doresc în viață”, a mai precizat Andrei Dochia.

Mai multe informaţii privind proiectul „START Antreprenorial-Măsuri integrate de antreprenoriat în Regiunea de Sud Est a României prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol”, pot fi obținute de la echipa de proiect la adresa de e-mail [email protected].

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.