Tinerii aflați în situații de risc social, de vorbă cu oamenii legii

0
1014

Primăria municipiului Galați informează că, la Centrul Multifuncțional de Servicii Sociale pentru Tineri Galați, a avut loc o acțiune preventivă în rândul beneficiarilor, desfășurată în comun de către reprezentanți ai mai multor structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne.

Astfel, tinerii aflați în Centrul Multifuncțional de Servicii Sociale pentru Tineri Galați au discutat cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Galați, Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați, Serviciului Județean Anticorupție Galați, Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Galați, Centrului Regional Împotriva Traficului de Persoane Galați și Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Galați, fiind abordate aspecte specifice fiecărei structuri.

Plecând de la drepturi și obligații, situații cu risc ridicat de victimizare, măsuri de prevenire adecvate, reprezentanții instituțiilor au răspuns întrebărilor beneficiarilor. Au fost abordate aspecte legate de prevenirea violenței, infracțiunilor contra patrimoniului, prevenirea consumului de substanțe psihoactive, prevenirea traficului de persoane, dar și prevenirea corupției.

De asemenea, pentru creșterea nivelului de informare, tinerii au fost consiliați cu privire la atribuțiile și competențele fiecărei instituții.

Centrul Multifuncțional de Servicii Sociale pentru Tineri este un serviciu social înființat cu scopul de a preveni/combate riscul marginalizării sociale a persoanelor tinere aflate în situație de dificultate extremă și de a crea, dezvolta și aplica un ansamblu de măsuri și proceduri menite să ducă la formarea, dezvoltarea, îmbunătățirea sau redobândirea capacităților de viață independentă a persoanelor beneficiare.

Serviciile oferite sunt: găzduire pe perioadă determinată, îngrijire personală, educare, consiliere psihologică și suport educațional, consiliere socială și juridică, supraveghere, reintegrare familială și comunitară, socializare și activități culturale, facilitarea accesului la serviciile Cantinei de Ajutor Social și oferirea posibilității beneficiarilor de a-și prepara singuri hrana zilnică, consiliere și orientare vocațională, precum și dezvoltarea abilităților pentru o viață independentă.

La Centrul Multifuncțional de Servicii Sociale pentru Tineri Galați sunt cazați 40 de tineri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.