Țigări de contrabandă din Serbia, confiscate la Galați

0
605
Mii de țigări de contrabandă, fabricate în Serbia, au fost descoperite marți noapte, la bordul unei nave sub pavilion Ucraina, aflate în tranzit prin Portul Galați Unul dintre membrii echipajului ucrainean a primit interdicție de a intra în România pentru 5 ani și amendă.
“În data de 19 mai, în jurul orelor 00.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-port, pentru efectuarea formalităţilor necesare controlului de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, o navă sub pavilion Ucraina, având un echipaj format din 11 marinari, călătorind pe ruta Reni – Galaţi.
În urma controlului efectuat, au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, la pupa navei, în compartimentul destinat depozitării vopselurilor, 9.000 de ţigarete de diferite mărci, de provenienţă Serbia.
În urma cercetărilor efectuate poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că ţigaretele aparţin unui cetăţean ucrainean, în vârstă de 53 de ani, membru al echipajului”, a transmis Poliția de Frontieră într-un comunicat de presă.
Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării ţigaretelor în valoare totală de 5.400 lei în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 10.000 lei.
Totodată, faţă de cetăţeanul ucrainean a fost dispusă măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadã de 5 ani.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × one =