Tentativă de jaf la Liești. Hoții au încercat să distrugă un bancomat

0
663

Poliția din Galați este în alertă, după ce, în această dimineață, la Liești, a avut loc o tentativă de jaf. Potrivit primelor informații, persoane necunoscute au încercat să arunce în aer un bancomat CEC Bank, pentru a fura banii din interior. Jaful nu s-a consumat, susțin surse din rândul anchetatorilor, întrucât deflagrația a fost de mică intensitate și a provocat doar distrugeri la partea superioară a bancomatului.

Autorii tentativei de jaf nu au fost identificați până acum. O echipă complexă de cercetare a Inspectoratului de Poliție Galați face cercetări la fața locului pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs incidentul. În caz va fi deschis un dosar penal, urmând să se stabilească încadrarea juridică a faptelor, vizate fiind infracțiunile de tentativă de furt și distrugere calificată sau tentativă de tâlhărie.

După mai bine de 9 ore de la producerea faptelor, Poliția Galați a făcut precizări: „La data de 11.09.2020, în jurul orei 04:00, Sectia 3 Poliție Rurală Liești, a fost sesizată prin SNUAU 112, de către un angajat de la o agenție bancară din comuna Liești, județul Galați, cu privire la faptul că a fost declanșată alarma din interiorul agenției.

Polițiștii ajunși la scurt timp la fața locului au constatat faptul că persoane necunoscute, au încercat forțarea mecanică a fantei de eliberare a bancnotelor de la bancomatul amplasat la sediul acestei agenției bancare din comuna Liești, județul Galați iar apoi au incendiat această fantă.
Nu au fost descoperite în zonă sau în apropierea bancomatului substanțe explozive sau detonante.
În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de „Distrugere”, faptă prevăzută și pedepsită de art.253 alin.4 Cod Penal, de către polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale din cadrul IPJ Galați, care au preluat cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lăngă Judecătoria Liești”, a precizat IPJ Galați, într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.