Teatrul Dramatic prezintă spectacolul MAME la Festivalul Internațional FESTIS de la Chișinău

0
964

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați prezintă spectacolul MAME la Festivalul Internațional de Teatru FESTIS, aflat în desfășurare la Chișinău, în Republica Moldova.

Reprezentația va avea loc marți, 19 octombrie 2021, la ora 18:30, la Teatrul Național „Satiricus Ion Luca Caragiale” (Sala Mare) din Chișinău, strada Mihai Eminescu, nr. 55. Biletele pot fi cumpărate de aici.

MAME, un spectacol în regia lui Cristian Ban și scenografia Iuliei Gherghescu, este o producție din anul 2020 a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”.

Pentru spectacolul MAME, Cristian Ban a fost nominalizat în anul 2021 la Premiul UNITER pentru cea mai bună regie.

MAME este o creație colectivă bazată pe amintirile din copilărie ale actorilor din distribuție și pe relațiile acestora cu mamele din viața reală. Patru femei anonime, despre care nimeni nu știa nimic, devin personajele principale în acest spectacol despre memorie, copilărie, bătrânețe și ceea ce ne unește pe toți când auzim sau pronunțăm cuvântul mama.

În distribuție: Svetlana Friptu (Mama lui Radu), Radu Horghidan (Radu), Ana Maria Ciucanu (Mama lui Ionuț), Ionuț Moldoveanu (Ionuț), Elena Anghel (Mama lui Ștefan), Ștefan Forir (Ștefan), Oana Mogoș (Mama lui Răzvan) și Răzvan Clopoțel (Răzvan).

Spectacolul MAME durează o oră și jumătate și este nerecomandat minorilor cu vârsta sub 12 ani.

Festivalul Internațional de Teatru FESTIS, Ediția a V-a, are loc în perioada 11 – 21 octombrie 2021 la Chișinău, Republica Moldova. Ediția din acest an, al cărei slogan este „REZISTĂM PRIN TEATRU”, reunește peste 30 de trupe de teatru din Republica Moldova, România, Georgia și Bulgaria, dar și numeroși cronicari și critici de teatru, regizori, dramaturgi, scenografi din Republica Moldova, România, Franța, Ucraina, Rusia și Bulgaria. FESTIS este organizat de Teatrul Național „Satiricus Ion Luca Caragiale” din Chișinău, cu sprijinul Primăriei municipiului Chișinău, al Consiliului municipiului Chișinău și al Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.