Teatrul Dramatic „Fani Tardini” va fi renovat cu fonduri PNRR

0
476

Primăria municipiului Galați informează că a fost semnat contractul de finanțare pentru renovarea integrată a clădirii Teatrului Dramatic „Fani Tardini”. Este vorba despre un contract în valoare de 15.103.631 de lei, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Pentru acest obiectiv, prin proiect sunt prevăzute următoarele: lucrări de consolidare seismică a clădirii; lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă; lucrări de reabilitare a sistemului de încălzire și de furnizare a apei calde de consum; instalarea unor echipamente alternative de producere a energiei electrice; utilizarea surselor regenerabile de energie; lucrări de modernizare a sistemelor de climatizare; modernizarea instalațiilor de iluminat; sisteme inteligente de umbrire pentru sezonul cald; echiparea cu stații de încărcare pentru mașini electrice etc.

Până la această dată, Primăria municipiului Galați a depus pentru finanțare prin PNRR un număr de 65 de proiecte, în valoare totală de 85.824.572 euro. Astfel, 36 de proiecte vizează renovarea energetică a clădirilor publice (școli, grădinițe, spitale, fostele cinematografe „Țiglina”, „Dacia” și „Flacăra” etc.), şapte proiecte au în vedere renovarea integrată a clădirilor publice (Palatul Simion Gheorghiu, Teatrul Dramatic etc.), iar 16 privesc renovarea clădirilor rezidențiale (blocuri de locuințe). De asemenea, s-a mai depus câte un proiect pentru: achiziția a 20 de autobuze electrice; extinderea sistemului de management integrat al traficului; amplasarea a 25 de stații de reîncărcare; actualizarea Planului Urbanistic General al municipiului Galați, precum și două proiecte privind construirea de creșe.

S-a obţinut până acum finanțarea pentru actualizarea Planului Urbanistic General al municipiului Galați (769.930 euro) și renovarea integrată a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” (3.651.110 euro).

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 − one =