Teatrul Dramatic este în doliu! Actorul Lucian Pînzaru s-a stins din viaţă

0
881

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” a aflat azi, 16 februarie 2021, cutremurătoarea veste a plecării din această lume a unuia dintre cei mai emblematici actori ai săi – Lucian Pînzaru.

Lucian Pînzaru s-a născut la 19 ianuarie 1968, în Dorohoi, jud. Botoșani, a absolvit Facultatea de Teatru a Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași în anul 1994 şi a debutat ca actor pe scena Teatrului Dramatic din Galați pe 28 ianuarie 1995 în rolul Artur din spectacolul TANGO de Sławomir Mrożek, regia: Attila Vizauer.

Ultimul său rol pe scena Dramaticului gălățean a fost Enachi Damian în spectacolul SALBA DRACULUI după Vasile Alecsandri, regia: Alexandru Dabija, ce a avut premiera pe 20 aprilie 2019.

De-a lungul celor 26 de ani de carieră, Lucian Pînzaru a făcut peste 100 de roluri, cele mai multe pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, dar și la Teatrul „Maria Filotti” Brăila, Teatrul de Stat Constanța și Teatrul „George Ciprian” Buzău.

Lcian Pînzaru a avut și două experiențe cinematografice. În studenție a jucat într-o producție alb-negru puțin cunoscută, iar în 2006 i-a dat glas, la propriu, personajului Costică Bejan (voce) în filmul „A fost sau n-a fost?” regizat de Corneliu Porumboiu și multi-premiat la Cannes 2006, TIFF 2006 şi Galele Gopo.

,,Teatrul din Galați este azi în doliu! Avem cu toții un puternic gust al amărăciunii, al mâhnirii care ne ștrangulează și ne amestecă gândurile, stările, sentimentele…Suntem, împreună, strânși legați de o mare și copleșitoare TRISTEȚE! Artistul care ne-a inspirat, Omul care ne-a dat cu generozitate din bogăția lui interioară, el, LUCIAN, ne părăsește acum, lăsându-ne cu sufletele șchioape! Ne gândim că Lucian a trăit așa cum a vrut – și a vrut să ardă pentru meserie, să iubească teatrul și pe oamenii din el, să respecte și să onoreze fără cusur publicul care i-a răsplătit munca și talentul timp de peste 25 de ani.Teatrul din Galați a fost onorat că Lucian a ales să-mpartă scândura asta fascinantă cu trupa pe care a găsit-o aici! A fost un ARTIST-REPER, un devotat al teatrului făcut atent, precis și fără jumătăți de măsură… Se spune că drumul cel mai scurt e cel pe care îl cunoști! Lucian Pînzaru a fost înzestrat cu mijloacele necesare pentru a recunoaște calea sigură, onestă și, mai ales, veritabilă a personajelor bine făcute, a spectacolului cu mesaj, a TEATRULUI FĂCUT CU SENS. Ce mult înțeles capătă acum, la despărțire, această profesiune de credință…Lucian Pînzaru a onorat TEATRUL, iar TEATRUL l-a onorat pe el!Mulțumim, dragă Lucian, pentru tot ceea ce-ai dat teatrului nostru, spectatorilor care te-au iubit, oamenilor care te-au cunoscut și, nu în ultimul rând, îți mulțumim pentru URMELE pe care le-ai lăsat adânc în existența noastră! Nu există lecții pentru despărțire… Suntem neputincioși și dezarmați! De-acum încolo, ne rămân amintirile, care vor adânci și mai mult efectul dăunător al nostalgiei!DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN PACE! (Teatrul Dramatic „Fani Tardini”)

Trupul neînsuflețit al actorului Lucian Pînzaru va fi depus astăzi, 16 februarie 2021, la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”

Corpul neînsuflețit al lui Lucian Pînzaru va fi depus în Foaierul Teatrului Dramatic „Fani Tardini” astăzi, 16 februarie 2021, după ora 20:00. Cei care l-au îndrăgit pe actor îi vor putea aduce ultimele omagii până miercuri seara, 17 februarie 2021.

Trupul actorului va fi incinerat joi, 18 februarie 2021, la București. La dorința actorului, cenușa sa va fi împrăștiată pe Dunăre, la Galați. „Eu sunt un iubitor de Dunăre”, spunea Lucian Pînzaru într-un interviu acordat în mai 2020.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.