Taxele și impozitele locale se pot plăti pe ghiseul.ro începând din 6 ianuarie

0
1498

Primăria municipiului Galați informează că, începând de joi, 6 ianuarie 2022, contribuabilii persoane fizice și persoane juridice pot plăti impozitele și taxele locale prin intermediul platformei electronice www.ghiseul.ro și a stațiilor de plată SelfPay amplasate în hipermarketuri, benzinării, agenții CEC, magazine etc.

Programul cu publicul la ghișeele Direcției de Impozite, Taxe si alte Venituri Locale Galați se va relua pe 10 ianuarie, iar pentru evitarea aglomerației, contribuabilii sunt rugaţi să utilizeze mijloacele electronice de plată și de comunicare.

În vederea efectuării plăților prin intermediul stațiilor de plata SelfPay, codurile de bare necesare sunt înscrise în actele administrativ fiscale comunicate prin poștă în cursul lunii decembrie 2021. Pentru a intra în posesia actelor administrativ fiscale susmenționate, contribuabilii înștiințați (aproximativ 25.000) trebuie să se prezinte la oficiile poștale pentru a ridica plicurile expediate de către Direcția Impozite, Taxe și Alte Venituri Locale.

În scopul facilitării comunicării, contribuabilii persoane fizice sunt rugați să completeze și să depună la sediu declarațiile privind actualizarea datelor cu caracter personal având înscrise adresele de e-mail și acordul explicit pentru acest mod de comunicare. Declarația se poate descărca de pe site-ul Primăriei, secțiunea Servicii electronice/Formulare online/Impozite și taxe locale.

Declarațiile privind înregistrarea/radierea mijloacelor de transport persoane fizice se pot depune prin poștă sau la ghișeul special destinat acestei activități la sediul din str. Domnească nr. 13, bloc L. Declarațiile privind înregistrarea/radierea imobilelor se pot depune prin intermediul platformei electronice https://e-digital.primariagalati.ro/ sau prin poștă. Certificatele fiscale pentru persoane fizice se pot obține prin intermediul platformei electronice https://e-digital.primariagalati.ro/ sau pe e-mail prin transmiterea cererii-tip completate având atașată copia după actul de identitate sau la ghișeul special destinat acestei activități la sediul din str. Domnească nr. 13, bloc L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.