Tarife noi și atractive pentru investitorii din Zona Liberă Galați

0
507
Consiliul Local Galați a aprobat joi, proiectul propus de Administrația Zonei Libere privind modificarea tarifelor pentru licențele de lucru și permisele de acces utilizate de firmele care operează în zona fără taxe vamale. Cu noile tarife aprobate, Zona Liberă din Galați își propune să atragă și mai mulți investitori, având în vedere că practică, de acum, cele mai mici prețuri din România.
„Am gândit o nouă politică de prețuri: pe unele le-am scăzut – cele mai multe, pe altele le-am comasat pentru a încuraja în primul rând activitățile de producție, pe altele le-am menținut, la altele am încurajat traficul intens de vehicule, vagoane și mărfuri.
Am scăzut prețurile permiselor de acces persoane în Zona Liberă, pentru că am considerat că descurajează angajatorii, am comasat licențe de operare, de exemplu producție-depozitare-comercializare, pentru a stimula producția, am redus prețurile la permisele de acces în Zonă de la un anumit număr de camioane, tir-uri sau vagoane, pentru a încuraja traficul de mărfuri”, a declarat Cătălin Cojocaru, directorul Administrației Zonei Libere (AZL) Galați, la Pro Lider FM.
Înainte de a depune acest proiect, AZL a făcut o analiză economică de impact pentru aceste măsuri și a ajuns la concluzia că noile tarife nu influențează negativ bugetul și balanța Administrației Zonei Libere Galați, ci încurajează dezvoltarea economică și fluentizează traficul de mărfuri în acest incubator de afaceri.
„Sunt măsuri curajoase, pe care ni le asumăm, estimate de firme de evaluare acreditate, aprobate de Consiliul de Administrație, de conducerea executivă și asumate de către toți angajații Zonei Libere”, mai spune Cătălin Cojocaru la Pro Lider FM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.