Târgul Meșterilor Populari și Ziua Iei, în centrul orașului

0
1421

Pentru acest weekend, Centrul Cultural „Dunărea de Jos” Galați vă invită pe aleea pietonală de la P-uri, să participați la „Târgul Meșterilor Populari” (în perioada 21–23 iunie 2019), precum și la ,,Festivalul Iei la Dunărea de Jos- PoveștIE” (23 iunie).

„Târgul Meșterilor Populari” este un proiect derulat în cadrul Programului „Pământ și Suflet”, eveniment ce reunește și în acest an meșteri populari și artizani din cele mai importante zone etnofolclorice: Ilfov, Prahova, Vrancea, Iași, Suceava, Argeș, Neamț, Brăila, Maramureș, Republica Moldovei și Galați.  Publicul va putea urmări zilnic meșterii populari dar și spectacole organizate cu acest prilej (vineri, 21 iunie, ora 1700 – Fanfara „Valurile Dunării”, muzică de promenadă, sâmbătă, 22 iunie, ora 1700 – Ansamblul Folcloric „Doina Covurluiului”, spectacol folcloric).

Duminică, locul este rezervat iei românești, având în vedere că pe 24 iunie se sărbătorește “Ziua universală a iei”. Astfel, duminică, 23 iunie, are loc a 3-a ediție a ,,Festivalului Iei la Dunărea de Jos- PoveștIE”. Evenimentul este desfășurat în cadrul Programului Valori ale Culturii populare din Județul Galați  și va avea loc, cu începere de la ora 11.00, pe Aleea Pietonală din zona P-urilor, cu șezători și ateliere de lucru, demonstrații meșteșugărești, expoziții de pictură și de obiecte tradiționale, Târgul meșterilor populari, spectacol folcloric și concursul „Cea mai frumoasă Ie”.

La concursul din cadrul festivalului sunt invitați să participe elevi, studenți, adulți pasionați de folclor autentic, în special de costumul popular, din municipiul și județul Galați, care vor aduce elemente  reprezentative pentru zona din care provin și se vor oferi premii consistente pentru cea mai frumoasă ie, cu cea mai frumoasă poveste.

Totodată, gălățenii sunt invitați de la ora 18.00 la un spectacol folcloric susținut de Orchestra Populară „Flacăra Prahovei” din Ploiești, împreună cu soliștii Gelu Voicu, Adrian Bratu Deaconu,  Traian Frâncu și Gigi Stoica, spectacol la care accesul este gratuit.

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

one + 5 =