Sute de case din Galați, Smârdan, Vânători și Șendreni vor fi demolate pentru construcția Centurii Ocolitoare. Proprietarii vor fi despăgubiți de stat

0
10493
Sute de exproprieri pentru construcția Centurii de ocolire a Galațiului. Vor fi expropriate 665 imobile cu o suprafaţă de 1,7 milioane metri pătraţi, sumă estimată pentru despăgubiri fiind de 23,8 milioane de lei. Imobilele supuse exproprierii sunt situate în municipiul Galați şi localităţile Şendreni, Smârdan şi Vânători.
Proiectul de Hotărâre de Guvern privind declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul lucrării de utilitate publică de interes naţional “Varianta de ocolire Galaţi” a fost lansat în consultare publică până pe data de 11 februarie 2022.

Contractul având ca obiect „Proiectare și execuție Varianta de ocolire Galați”, cu ofertantul declarat câstigător Asocierea S.C. SA & PE Construct S.R.L. – S.C. Spedition UMB S.R.L. – S.C. Tehnostrade S.R.L, informează CNAIR. Valoarea contractului este de 705.282.636,69 lei fără TVA. Traseul are o lungime de 33,6 kilometri, construcția fiind finanțată din fonduri europene nerambursabile.

Durata contractului este 12 luni perioada de proiectare, 42 luni perioada de execuție a lucrărilor și 120 de luni perioadă de garanție a lucrărilor.

Pe traseul Variantei de ocolire  a Galațiului sunt amenajate două noduri rutiere la intersecţia cu drumuri naţionale şi anume:

• Nodul rutier TRAIAN, la desprinderea variantei de ocolire din DN 25;
• Nodul rutier VÂNĂTORI la intersecția variantei de ocolire cu DN 26.

Pe traseul Variantei de Ocolire Galaţi s-au proiectat 34 lucrări de poduri, pasaje și viaducte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.