Sute de cartuşe de contrabandă la frontieră

0
629

Un număr de 410 cartuşe au fost descoperite de echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi – rutier într-un autoturism condus de un cetăţean ucrainean.

În Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi – rutier s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei un cetăţean ucrainean, în vârstă de 42 ani, la volanul unui autoturism.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, în cadrul căruia echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit în portbagajul şi în compartimentul roţii de rezervă 410 cartuşe, dintre care zece de vânătoare, calibru 12 mm şi 400 cu glonţ, calibru 5,6 mm.

Cetăţeanul ucrainean a declarat că este vânător profesionist şi că şoferul său a uitat cartuşele în autoturism, în urma desfăşurării unei vânători pe teritoriul Ucrainei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi de contrabandă calificată, iar cartuşele urmează a fi predate lucrătorilor Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Galaţi pentru expertiză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.