Sute de amenzi pentru parcare în fața Tribunalului sau Pedagogicului

0
480

Poliția Locală transmite că, în luna ianuarie, agenții au aplicat 466 de sancțiuni contravenționale, în sumă de peste 156.000 lei la care se adaugă 374 de puncte de penalizare, măsuri dispuse în cadrul Planului de măsuri „Siguranța în trafic”. Potrivit sursei citate, aproximativ 100 dintre amenzi au fost aplicate pentru parcarea, staționarea sau oprirea neregulamentară a autovehiculelor în zona Palatului de Justiție și a Colegiului Național „Costache Negri”. Tot în aceste zone s-a impus și aplicarea prevederilor Legii 61/1991, pentru refuz de legitimare, mai adaugă reprezentanții Poliției Locale.

“În cadrul Planului de măsuri „Siguranța în trafic”, în prima lună de derulare, cele mai multe sancțiuni au fost date pentru încălcarea prevederilor HCL 260/2018 – 251 de amenzi (parcarea autovehiculului pe trotuar, pe spațiul verde, parcarea pe scuar, pe locurile destinate persoanelor cu handicap, etc), alte 189 de amenzi au fost date în baza OUG 195/2002. Au mai fost aplicate sancțiunui pentru încălcarea Legii 61/1991, HCL 425/2011 și HCL 335/2014.

În luna februarie 2019, polițiștii locali vor acționa în următoarele zone: strada Brăilei – zona Colegiului Național „Costache Negri”; strada Prelungirea George Coşbuc c/c strada Brăilei – zona Palatului de Justiție; strada Basarabiei c/c 1 Decembrie 1918;  strada Nae Leonard c/c Tecuci c/c Basarabiei; strada 1 Decembrie 1918; strada Traian Vuia; strada Alexandru Lăpuşneanu – zona Şcoala nr. 28, Complex Ancora; strada Domnească, tronsonul cuprins între strada Eroilor și strada Basarabiei; strada Prelungirea Coşbuc c/c Bd. Marii Uniri; c/c strada Brăilei; strada Frunzei c/c strada Brăilei; strada Gorunului;  strada Brăilei c/c bulevardul Dunărea; bulevardul Henri Coandă; strada Traian; strada Tecuci.

Reamintim că la nivelul municipiului Galați, Poliția Locală derulează în perioada ianuarie – decembrie 2019, Planul de măsuri „Siguranța în trafic”. Efectivele de polițiști locali de la Secții de Ordine Publică și Serviciul Siguranță Rutieră, sunt angrenate în acțiuni specifice, zilnic, în intervalele de timp concomitente sau diferite, inițial pe străzile intens circulate, apoi pe străzile aferente, atât în echipe mixte (Siguranță Rutieră și Ordine Publică), cât și independent”, mai transmit reprezentanții Poliției Locale.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

fourteen + eleven =