Sute de amenzi pentru încălcarea Codului Rutier, la Galați

0
746
618 sancțiuni contravenționale au fost aplicate și 93 de premise de conducere au fost reținute de polițiștii rutieri din Galați, în urma unei acțiuni de amploare menită să sporească gradul de disciplină rutieră pe șosele.
„Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Galați au desfășurat, în județul Galați, o acțiune preventiv-reactivă, pe linia creșterii gradului de disciplină rutieră. În cadrul acesteia, conform O.U.G. 95/2002, republicată, polițiștii au aplicat 618 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 224 000 de lei, dintre care 252 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 336 pentru alte abateri la regimul rutier”, precizează Poliția Județului Galați.
Au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 93 de permise de conducere, dintre care 49 pentru conducere sub influența alcoolului, 24 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 20 pentru alte abateri la regimul rutier.
Totodată, au fost constatate 15 infracțiuni la regimul rutier, din care 5 de conducere sub influența alcoolului (concentrație alcoolică peste 40 mg/l alcool pur în aerul expirat) și 3 de conducere sub influența substanțelor interzise.
”Astfel, pe strada Crizantemelor, din municipiul Galați, la volanul unui autoturism, a fost depistat un tânăr, de 21 de ani, care prezenta o stare emotivă suspectă și care, fiind testat cu aparatul DrugTest, a ieșit pozitiv la substanța cannabis-5.
Un alt tânăr, de 25 de ani, din municipiul Galați, a condus autoturismul pe strada Nicolae Bălcescu, din localitate, și, fiind oprit în trafic și testat pentru consum de substanțe psihoactive, a rezultat că ar fi consumat metamfetamină.
Cel de-al treilea conducător auto depistat la volan sub influența substanțelor psihoactive, un tânăr, de 21 de ani, a fost oprit în trafic, pe strada Brăilei, din municipiul Galați. La testarea cu aparatul DrugTest, rezultatul a fost pozitiv pentru substanța cannabis-5”, detaliază Poliția Județului Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.